30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze, Podnikání

Rekvalifikační kurzy skutečně pomáhají měnit kariéru

Víte, kolik lidí v životě pracuje v jiném oboru než v tom, který vystudují? Opravdu mnoho. Někteří se prostě dostanou do firmy a časem se zapracují na pozici, pro niž doposud neměli kvalifikaci. Jiní absolvují rekvalifikační kurz. Je to až k nevíře, ale za několik týdnů dokáží vstřebat informace, díky nimž mohou na nové pozici bez problému fungovat.

Důvody, proč lidé absolvují rekvalifikační kurz, mohou být různé. Někteří se k němu odhodlají na doporučení úřadu práce. Úřad práce totiž některé kurzy dokonce i proplácí. Jiní mají prostě chuť změnit svou kariéru, touží mít lépe placenou práci, případně se přeorientovat na obor, po němž je vyšší poptávka. A jaké obory to aktuálně jsou?

V Praze je zájem o rekvalifikační kurzy účetnictví i personalistiky

Rekvalifikační kurzy lze absolvovat v každém větším městě. Pokud jde o oblíbené rekvalifikační kurzy Praha, vedou například účetnictví, personalistika či mzdové účetnictví. Všechny tyto obory mají velký potenciál do budoucna, budou potřeba snad vždycky a neohrozí je ani umělá inteligence. Počítač na tyto úkony jen tak nestačí.

Kurzy jsou vhodné pro rodiče i pracující

Do rekvalifikačního kurzu se může pustit skutečně každý, kdo má chuť. Motivace je skutečně důležitá, protože jedině pokud budete do nového oboru motivovaní, zvládnete se všechno v tak rychlé době naučit a troufnete si nechat se v novém oboru rovnou zaměstnat.

Rekvalifikační kurzy jsou dělané přímo pro rodiče či pracující, výuka totiž probíhá zpravidla v sobotu. Samozřejmě existují různé typy kurzů, pokud máte zájem o ty se sobotní výukou, podívejte se například na web renomované Orange Academy. Rekvalifikační kurzy pořádá po celé republice a dává na výběr mnoho zaměření. Personalistika, mzdové účetnictví nebo třeba online marketing se dají studovat už letos na podzim. Kurzy trvají obvykle 8-12 týdnů, tedy 8-12 sobot. Za tak krátký čas se můžete připravit na nové povolání a změnit svůj život.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.