30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Podnikání

Práce na dálku? Není to „nouzovka“, jednoduše se vyplatí

Pandemie koronaviru jen urychlila nevyhnutelné. K práci na dálku směřovala spousta firem již v minulosti, ve vzduchu však panovaly obavy z neznámého. Za poslední dva roky se ukázalo, že byly liché. Možnost pracovat na dálku přináší mnohé benefity a jen minimum negativ. Pokud stále váháte, přečtěte si o výhodách remote workingu více – třeba vás přeci jen přimějeme k tomu, abyste přehodnotili svůj konzervativní postoj.

Minimalizace nákladů

Zřejmě největším lákadlem firem, které se remote workingu nebrání, je vidina výrazně nižších nákladů. Společnost Global Workplace Analytics vypracovala studii, z níž vyplynulo, že zaměstnanec pracující na dálku je až o 11 tis. dolarů levnější.

Větší výběr nových pracovníků

Po světě chodí spousta velmi schopných a nadaných lidí. Práce na dálku boří geografickou bariéru –  můžete najmout specialistu, který bude vás informační systém spravovat z druhého konce republiky nebo ze zahraničí, aniž by se jeho nepřítomnost v kanceláři jakkoliv projevila na kvalitě odvedené práce. Platí to o prakticky o všech oblastech – virtuálně je možné programovat, dělat marketing i obsluhovat účetní program.

Posílení produktivity

Některé firmy sice během pandemie zaznamenaly pokles produktivity, ale ten mohla způsobit celková nepřipravenost na přechod z kancelářského do domácího prostředí. Pokud jsou procesy upraveny takovým způsobem, aby při práci na dálku správně fungovala komunikace, zaměstnanci jsou naopak schopni vyvinout mnohem větší úsilí. Když jim dáte volnou ruku, budou mít hotovo mnohem dříve, protože je nebude svazovat pevná pracovní doba.

Pokud o efektivitě práce v domácím prostředí pochybujete, seznamte se s překvapivými výsledky průzkumu společnosti Airtasker. Vyšlo z něj najevo, že lidé pracující z domova sice mají více přestávek, ale v konečném důsledku se pracovním záležitostem věnují mnohem intenzivněji a déle. U zaměstnanců pracujících v kanceláři byla míra rozptýlení mnohem vyšší.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.