30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Investiční zlato

zlatoZe všech stran na nás chrlí informace o zprávách ze světa, mezinárodní politické a ekonomické situaci, investování do zlata, do akcií, do důchodů…  Málokdo se dokáže z této mediální masáže vymanit a rozhodovat se racionálně.

Tento článek sumarizuje aktuální ekonomickou situaci z pohledu Vašich soukromých investic a investic do fyzického zlata a stříbra. Určitě jste již slyšeli o Mezinárodní ekonomické krizi – často se cituje v médiích. Tento termín se většinou zneužívá v kontextu se státními úsporami. Jinými slovy nám tím média sdělují, že dostaneme méně prostředků od státu, pojišťoven, zaměstnavatelů a více zaplatíme v obchodech. To je ale jen jedna z tváří ekonomické krize.

Inflace – úspory je třeba bezpečně investovat

Ekonomická krize nám nezmenšuje jen příjmy – prostřednictvím inflace nám devastuje i naše úspory na běžných i spořicích účtech. Nejde ani o to, že by peníze ubývaly. Jde o to, že ceny stoupají rychleji, než zůstatek na účtu. Pokud dostanete za rok 2% ke svým 100 korunám, na svůj účet budete mít na účtu za rok 102Kč. Cena rohlíku ale stoupne z 1,90Kč na 2,90Kč. Takže si místo 52 rohlíků koupíte za vaše bankou zhodnocené peníze rohlíků jen 35. Mít peníze na účtu je zkrátka prodělečné.

Zlato

Často v médiích slyšíme, že banky nakupují ve velkém zlato, jehož cena oproti jiným investicím v nejisté době ekonomické krize silně stoupá. Ano, je to přesně tak. Důvod je ten, že zlata a stříbra je na Zeměkouli jen omezené množství. Lidí stále přibývá stejně tak jako jejich potřeby mít peníze. Peníze se tisknou a posílají do oběhu. Bohužel ale již nereprezentují žádnou skutečnou hodnotu. Proto se jejich cena musí snižovat. Pocítíte to právě tím, že za určitý obnos si během let nakoupíte mnohem méně stejného zboží, nebo v lepším případě jen nepocítíte zlevňování díky novým výrobním technologiím.

Zlato a stříbro chrání úspory

Aktuální cena zlata dnes oproti tomu nepodléhá inflaci. Uchovává si stále stejnou hodnotu. Pokud dnes zakoupíte investiční zlato za cenu osobního automobilu, máte jistotu, že až půjdete do důchodu, budete mít po prodeji vašeho zlata na nový osobní automobil. Pravděpodobně Vám ještě zbydou nějaké peníze, protože výroba se stále díky technologiím zlevňuje.

Koupě zlata

Mnoho lidí se obává, že nakoupit investiční zlato je složité, musí postupovat přes nějakého investičního poradce, podepisovat smlouvy a ztrácet čas s něčím, co je vlastně ani nezajímá. Zapomeňte na to. Zlato si dnes koupíte stejně snadno jako vstupenky na koncert. Stačí jít do internetového nebo kamenného obchodu, zaplatit a již si nesete malou zlatou cihličku nebo investiční mince domů.

Informujte se o investování do zlata

Díky tomu, že je vše tak snadné, je důležité nenaletět a nejdříve se informovat o tom, jaká je dnes aktuální cena zlata. Zjistěte si, jak se nakupuje investiční zlato jinde. Pročtěte si diskusní fórum na téma investiční zlato a stříbro. Až budete mít dostatek informací, teprve se rozhodněte kdy a za kolik nakoupíte své investiční zlato nebo stříbro abyste ochránili své úspory před inflací.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.