30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze, Půjčky

Pozor na příliš „výhodné“ půjčky!

Pozor na příliš „výhodné“ půjčky!

Také patříte mezi ty, kteří řeší nedostatek peněz? A řešíte tento problém pravidelně, anebo jen občas? Zkuste se zamyslet, proč tomu tak je … Každému se může čas od času stát, že mu dojdou peníze, včetně jeho finančních zásob. Pokud ovšem k tomuto dojde, není to spíše signálem, že se svými financemi nehospodaříte příliš dobře? „Výhodné“ půjčky, kterých je plný internet, byste ovšem využívat neměli

Charakteristika „výhodných“ půjček

Tyto „výhodné“ půjčky se prezentují především svou rychlostí, tedy, že Vám peníze na účet přijdou ještě téhož dne, kdy o ni zažádáte. To je ovšem jediná jejich výhoda.

Na rozdíl od velkých a stabilních finančních institucí, které u nás v České republice jsou, požadují tyto „výhodné“ a rychlé půjčky extrémně vysoké úroky (výjimkou nejsou úroky ani 50%, i když většinou se výše úroků pohybuje kolem 18 – 36%). Dalším faktorem, kterým se vyznačují, je velmi brzké splacení (většinou se jedná o rozmezí 1 – 30 dnů), což spousta lidí přehlíží a dostanou se tak následně do ještě mnohem větších problémů, než předtím.

Zvažujete-li půjčku, přemýšlejte …

Pokud už není Vaše situace jakkoliv řešitelná a jedinou Vaší záchranou je půjčka, pečlivě zvažte, od koho si peníze půjčit … Rozhodně se nenechte zlákat rychlostí, jakou budete mít peníze na svém účtu (třeba do druhého dne) …raději si počkejte o den či dva déle a předejděte tak příliš vysokým úrokům, které na Vás chystají ostatní společnosti, jako je např. Cetelem, PROVIDENT, Home Credit apod.

Prevence před nedostatkem peněz

Je-li Vaše situace kolísavá a máte některé měsíce více peněz než jiné, podnikněte patřičná opatření a nedovolte nahodilým situacím, aby Vás dostali do finanční tísně. Velmi využívaným instrumentem je „spořicí účet“, ze kterého Vám v případě potřeby přijdou peníze do 48h.

Pokud ovšem očekáváte vyšší zhodnocení Vašich peněz, pořiďte si investiční produkt (nikoli spořicí), ze kterého budete moci vybírat peníze kdykoliv, dle Vaší potřeby. Pokud totiž zvolíte zhodnocení financí prostřednictvím spořicího nástroje (teď se nejedná o spořicí účet), na své peníze nebudete moci ve většině případě dlouhou dobu sáhnout …a pokud už tak učiníte, zaplatíte za to velké poplatky.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.