30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Rozvod a peníze na vyplacení protějšku – hypoteční úvěr

Dneska snad každá druhá svatba končí rozvodem. Pro někoho je rozvod vysvobození, jiní tím trpí. Ať už se lidé rozvádějí z jakýchkoliv důvodů, vždy se stane to, že jedna strana musí vyplatit tu druhou, aby vše proběhlo spravedlivě, a právě tento úkon bývá na rozvodech to nejtěžší.

Musím vyplatit protějšek

Vyplacení protějšku je u rozvodu běžná věc, avšak jen málokterý člověk má u sebe takovou hodnotu, aby mohl dané peníze poskytnout, což bývá problém. Je jasné, že druhá osoba bude po vás peníze požadovat co nejrychleji, protože je sama bude potřebovat na to, aby se mohla realizovat a vy nemáte z čeho. Často se stává, že se manželé dohodnou, že svůj majetek prodají a obdržené peníze si rozdělí na poloviny.

Potřebuji půjčit na vyplacení exmanžela

V případě, že manželé majetek neprodají, ale budou se muset vyplatit, tak dochází k půjčkám. Exmanželky či exmanželé chodí po rodině či po svých přátelích a prosí je, aby jim půjčili hotovost, kterou věnují svému protějšku.

Avšak někdy je to poněkud složité, protože tito lidé sami peníze potřebují. A na takové případy jsou připraveny banky, protože existuje jistý způsob, kdy si můžete vzít peníze od banky, na to abyste vyplatili bývalá protějšek. Většinou jde o nemovitosti, v kterých jste společně bydleli, a proto se jedná o hypoteční úvěr.

Co udělat, abych hypoteční úvěr na vyplacení protějšku dostal?

Prvním krokem je jít do banky a poradit se s nimi. Řeknete jim, že byste potřebovali hypoteční úvěr, abyste vyplatili svůj bývalý protějšek, a oni vám řeknou postup. Ostatně moc se to neliší od klasického hypotečního úvěru, jediný rozdíl spočívá v tom, že k sjednání této finanční pomoci budete potřebovat pravomocné rozhodnutí soudu anebo dohodu o vypořádání společného jmění manželů. Samozřejmě, že jako každý úvěr i tento má své podmínky.

Nemůžu dostat peníze od protějšku

Bohužel často se také stává to, že lidé hypoteční úvěr na vypořádání majetku nedostanou anebo vůbec o něj neprojeví zájem a pak samozřejmě dochází k tomu, že jednomu z manželů peníze chybí. Na to už je banka krátká, ta vám může maximálně poskytnout běžnou půjčku, ale nevymámí peníze z vašeho bývalého protějšku. Pokud máte s tímto problém, tak se neobracejte na banku, ale přímo na danou osobu a pokud se ani ta k tomu nebude chtít vyjádřit, tak musíte využit služeb soudu.

Rozvod sebou přináší možná svobodu, ale také mnozí těžkých situací, které jste nuceni řešit.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.