30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Kde ušetřit peníze

Přemýšlíte nad tím, kde ušetřit peníze a jak to nejlépe udělat, abyste neutratili zbytečně mnoho? Na čem se dají peníze ušetřit a jakým způsobem se dopracovat k tomu, aby se vám šetřit dařilo? Peníze se dají ušetřit skutečně na všem. Jak na jídle, tak na energiích, na telefonu, benzínu, oblečení, zkrátka na všem.

Nejlepší způsob, jak začít šetřit je psát si rozpočet, kam si zapíšete příjmy i výdaje. Buďto si vkládejte účtenky do notýsku, nebo si pište výdaje jednotlivě. Pokud jdete koupit jídlo, kupujte pouze takové, které je v akci, a jděte tam, kde potraviny, které chcete koupit, pořídíte nejlevněji. Porovnávejte ceny jednotlivých obchodních řetězců.

Vařte podle levných receptů, jedním takovým dobrým rádcem jak levně a chutně uvařit je Vláďa Hruška z televize Nova, kdy pokud budete podle něj vařit, ale i péct, tak jistě ušetříte nemalé finance. Proto si najděte jeho recepty a zkoušejte si podle nich připravovat chutná a dobrá jídla.

Na energiích ušetříte také celkem snadno. Pokud budete šetřit vodou, elektřinou a teplem, nepouštějte mnoho vody, málo sviťte, perte prádlo až tehdy, když máte pračku skutečně plnou a vám se tak vyplatí jí zapnout.

Například obchod s oblečením a doplňky New Yorker, nebo například Gate, mívají velmi velké slevy a pokud budete mít štěstí, můžete si pořídit zimní bundu za 150 Kč, džíny za 200 Kč a podobně. Chce to jen pořádně výprodeje hlídat, a pokud máte možnost návštěvy obchodů za našimi hranicemi a to například v Německu, pak tam v době výprodejů určitě vyrazte.

Nebo si můžete oblečení a doplňky do bytu ušít sami, stačí k tomu látka, šicí stroj, potřeby na
šití, nůžky, nitě
a trocha trpělivosti.

Za telefonní hovory dnes můžete velmi snadno ušetřit a to díky internetovému spojení, které nám velmi usnadňuje komunikaci. Co se týká kupování oblečení, tak tady se opět vyplatí vyčkat na slevy a výprodeje, protože ty bývají velmi velké.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.