30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze, Spoření

Nákup v zahraničí může přinést velké úspory

By: Mikey

Kdysi bylo zvykem, že u nás mnoho zboží nebylo, a když jste náhodou potřebovali něco, co u nás nebylo zvykem, tak jste si proto museli dojet do zahraničí. Avšak existuje mnoho lidí, kteří se ještě za hranice České republiky nepodívali, přitom i dnes někteří cestují jen, aby si nakoupili.

Proč chodí lidé nakupovat do zahraničí?

Není jich mnoho, ale existují lidé, kteří si pro nákup jezdí až za hranice. Někteří si ťukají na hlavu, proč by měli jezdit za hranice, když dnes už u nás seženou všechno? Pravdou je, že z nás sice máme vše, co potřebujeme a chceme, ale nákup v zahraničí se mnohdy vyplatí, protože zde je mnoho výrobků či zboží daleko levnější než u nás a v mnoha případech jsou tyto věci také daleko kvalitní, což je někdy opravdu smutné.

Kde jezdit na zahraniční nákupy?

Lidí, kteří jezdí do zahraničí často, tak už mají vyhlédnuté své místa, kde dobře nakoupí. Někdy se také stane, že si uděláte do zahraničí výlet a cestou se stavíte jen běžně nakoupit v obchodě a zjistíte, že je zde daleko levněji než u nás, tak už se naučíte se zde vracet. A pokud už má někdo svůj tip, tak se zcela jistě rád podělí a řekne vám, kam byste měli vyrazit pro výhodné nakupování.

Pro jídlo do Polska

Mnozí z vás vědí, že již několik let vyjíždějí do Polska, aby si zde nakoupili nejen kvalitního a levného lososa, ale i jiné potraviny. Někteří sice Polsko kritizují, ale když se vydáte do některých z velkých supermarketů či do nákupního centra, tak zjistíte, že zde jsou potraviny kvalitnější než u nás a mnohdy daleko levnější. Pravdou je, že poslední dobou se ceny trošičku zvedly, takže zde již nejsou takové velké rozdíly, jak bývaly, ale pokud pojdete někde blízko na výlet, tak se stále vyplatí koupit si aspoň některé potraviny. Kromě jídla zde měli také sešity s tvrdými deskami, jejíž cena se ani zdaleka nedala srovnat s cenou, která se pohybuje v našich papírnictvích.

Na oblečení do Rakouska či Německa

Jestli plánujete jet na lyžování do hor do Rakouska, tak určitě stojí za to, abyste navštívili i zdejší nákupní centra, protože zde koupíte kvalitní oblečení. Jde o značkové oblečení, které je podstatně levnější než u nás a to dokonce i když jde o stejné obchody.

Nevýhody nakupování v zahraničí?

Největší nevýhodou nakupování v zahraničí je to, že si budete muset vyměnit peníze na danou měnu. A další nevýhodou je to, že zde nerozumíte a je to daleko, takže půjde jen těžce reklamovat nějaké zboží, ale zase při ceně, za kterou jí koupíte, to asi nestojí za to. Navíc nesmíte počítat cenu paliva, ale brát to spíše jako typ výletu. A tou poslední nevýhodou je to, že o těchto levnějších nákupech v zahraničí ví už mnoho lidí, takže jsou tyto obchody mnohdy přeplněné a vy se musíte cpát mezi stovkami anebo možná i více lidmi.

Nákup v zahraničí je velkou výhodou pro vaši peněženku, avšak má i své jisté nevýhody, které mohou některé odradit.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.