30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Půjčené peníze od souseda či šéfa? I to je možné

Poslední dobou je velkým hitem půjčování mezi lidmi, a tak je možné, že peníze, které doma máte jen díky půjčce, jsou od vašeho souseda, ale klidně i od šéfa či člověka, kterého jste nikdy neviděli.

Jak půjčka mezi lidmi funguje?

Princip půjčování peněz mezi lidmi je úplně jednoduchý. Lidé, kteří mají peníze navíc a rádi by je nějak zhodnotili, je poskytnou těm, kteří naopak peníze nutně potřebují, protože se jim náhle něco nešťastného přihodilo. Samozřejmě, že je to výhodné pro obě strany, protože lidé, kteří žádají o půjčku tak dostanou peníze a přitom nepřeplatí tak velkou částku, jako kdyby šli do banky či do nebankovní společnosti.

Jak k člověku s penězi přijdu?

Samozřejmě, že nebudete chodit po ulici a ptát se lidí, zda nemají peníze navíc, které by vám půjčili. K tomu slouží různé internetové stránky a aplikace, kde se hlásí právě ti, kteří mají peněz dostatek a ti, kteří je potřebují a vzájemně se kontaktují a dohodnou si výši, splátky a podobně. Dokonce se můžete sami zúčastnit, je jedno, jestli budete peníze vkládat či požadovat.

Jakou mohu mít jistotu?

Někteří mají strach z půjčování mezi lidmi, protože člověka na druhé straně mnohdy neznají, a tak je zde pocit nejistoty, tedy že již půjčené peníze neuvidí. Avšak většině těchto aplikací se snaží tomuto předejít. Jednak dané osoby prověřují a to obě strany, aby i ti, kteří peníze potřebují, měli jistotu, že je opravdu dostanou. A podložit si to také můžete různými dokumenty, jako je i půjčka o smlouvě. Kromě toho jsou stránky, kde mohou lidé, kteří peníze chtějí napsat svůj životní příběh či to, co je donutilo si peníze půjčovat, a vy si můžete sami vybrat, kterému z nich peníze dáte. Je jedno, zda vás upoutá částka anebo právě jeho osud, ale je to jen na vás.

Jak dlouho budu muset na peníze čekat?

Pravdou je, že tato půjčka není tak rychlé, jako jsou rychlé peníze přes nebankovní společnosti, protože lidé, kteří investují své peníze musí mít čas na rozmyšlenou, zda opravdu chtějí peníze dát vám. A tento čas je omezen na maximální dobu sedm dní. Pravdou je, že záleží pouze na lidech, a tak se může stát, že vám daná osoba pošle peníze dříve.

Mohu půjčku splatit předčasně?

Když si půjčujete peníze od lidí, tak je vše o domluvě. Avšak je jisté, že každý, kdo peníze investoval do vás, bude jen rád, že je dostane zpátky dříve, než bylo předpokládáno, takže by to teoreticky měli jít vždy. Ale samozřejmě, že někteří si mohou stát za svým a nechají vás splátky řádně platit dle smlouvy.

 

Půjčování od lidí přináší spoustu výhod a to pro obě strany, tak proč to nevyzkoušet?

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.