30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Pojištění

Cestovní pojištění v kostce. Jak vybrat to správné?

Sjednat si cestovní pojištění před odjezdem na dovolenou není v současné době nic složitého. Nabídka pojištění je široká, takže si lze vybírat – ať už podle ceny, krytí nebo podle rozsahu případného pojistného plnění.

Většina pojišťoven nabízí na svých internetových stránkách kalkulačku, pomocí níž si můžete cenu cestovního pojištění spočítat online. Stejně tak si tu lze rovnou pročíst pojistnou smlouvu a zjistit, na jaká rizika se toto pojištění vztahuje.

V některých případech se dá pojištění i rovnou přes internet sjednat, aniž byste kvůli tomu museli navštěvovat pobočku pojišťovny. Pojištění je často možné koupit i pro více osob najednou.

Rizik je mnoho

Cestovní pojištění se vyplatí nepodcenit, protože se vztahuje na celou řadu rizik. Jednak je to pojištění zavazadel, které vás chrání před jejich ztrátou nebo odcizením, dále sem patří pojištění odpovědnosti. To se týká škod na zdraví a na majetku, které můžete nechtěně způsobit při sportu či dopravní nehodě. Jejich viníky mohou být i vaše děti nebo domácí mazlíčci.

Součástí cestovního pojištění je i asistenční služba, pojištění úrazu a v neposlední řadě úhrada zdravotní péče. Cena za ošetření, hospitalizaci nebo dokonce chirurgický zákrok v zahraničí se totiž může vyšplhat i na statisíce korun.

Myslet při nákupu dovolené i na cestovní pojištění se tedy rozhodně vyplatí. Několik set korun, které za pojištění zaplatíte, totiž za jistotu, že si z týdenního pobytu neodvezete dluhy na řadu let, rozhodně stojí.

TIP: ERGO pojišťovna spolehlivě pojistila již přes 17 000 lidí.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.