30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Jsem i já v bankovním registru dlužníků?

Mnohé nebankovní společnosti vám nabídnou rychlé peníze, bez nahlížení do bankovního registru, což vy berete jako velkou výhodu. Avšak víte vůbec, co je ten registr a co všechno z něj banka dokáže včíst?

Jen to jen databáze

V podstatě lze říci, že bankovní registr dlužníků je pouze sbírka dat. Jedná se o data, lépe řečeno vztahy, které jsou vytvářeny mezi vámi, jako klientem a mezi bankou. Samozřejmě, že se do něj vypisují, jak kladná tak i negativní hodnocení. A pokud je vaše otázka, zda jste tam také, tak to zjistíte velice rychle. Je tam každý, kdo si zažádal o nějakou službu v bance. Je jedno, zda jste fyzická osoba či podnikatel, pokud jste navštívili banku a provedli jste nějaký úkon, tak byste se na seznamu určitě našli.

Co všechno se v registru udává?

V každém případě jsou základem informace o vaší osobě, takže jméno a příjmení, datum a země narození, rodné číslo a vaše součastná adresa. Je naprosto jasné, že v bankovním registru dlužníků najdete informace o službách, taky uzavření či zažádání o uzavření nějakého vztahu, zejména se jedná o úvěrové vztahy. Kromě toho zde najdete veškeré zprávy o vašich činnostech, které souvisí s financemi a bankou, tedy různé smlouvy, výše úroků, výše půjček a splátek a samozřejmě také to, jak splácíte a podobně.

Jak dlouho budu v registru?

Záleží na tom, v jaké závazku jste. Pokud jste již smlouvu uzavřeli, tak byste se v bankovním registru dlužníků našli po celou dobu platnosti smlouvy a další čtyři roky poté, co smlouva skončí. Pokud jen žádáte a ještě nemáte smlouvu uzavřenou anebo vám ji z jistého důvodu neschválili, tak budete v záznamu pouze jeden rok od dne, kdy jste podali žádost.

Může být výhodou, že jsem v registru?

Mnozí svůj záznam v bankovním registru dlužníků vidí jako velkou tragédii. Avšak pokud jste solidní zákazník, tak vám to může přinést jisté výhody. Solidním zákazníkem je myšleno, že splácíte či odvádíte tak jak máte, že nepotřebujete nic prodlužovat a podobně. V takovém případě vám bude v dalších službách poskytnutá lepší nabídka. Ovšem pokud máte se splácením problémy, neplatíte včas a chcete splátky odkládat, tak pak už jste vedení v negativním smyslu a pravdou je, že vám to může uškodit. Takže výhody a nevýhody spočívají pouze na vás a vašem přístupu.

 

Registr dlužníků je pro mnohé noční můrou. Avšak pokud si plníte podmínky, tak jak máte, tak vám tato evidence může jen pomoci.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.