30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Ethereum – Jak obchodovat druhou nejpopulárnější kryptoměnu světa

Ethereum bylo prvně veřejně představeno v roce 2015, v tu dobu mělo hodnotu něco málo kolem 8 dolarů. Jeho cena šla ale rapidně nahoru, jen od ledna jeho hodnota vzrostla přes 2 000% a nyní jedna jednotka Etherea vás vyjde na něco kolem 200 dolarů. To jestli se stane Ethereum druhým Bitcoinem co se ceny týče je zatím otázka spekulantů a obchodníků. Slibnou budoucnost mu ale nebere ani ředitel fondu Polychain Capital, který předpovídá, že Ethereum dožene cenu Bitcoinu do konce roku 2008. A aktuální cena BTC? Přes 2700 dolarů.

Jak Ethereum obchodovat a vydělat na něm

Obchodování kryptoměn, tedy i Etherea je možné pomocí finančního nástroje CFD. Ten funguje na celkem jednoduchém principu a vydělat lze, jak na růstu ceny Etherea, tak i na jeho poklesu. CFD je založeno na pákovém investování, takže i s malým kapitálem lze vydělat pěkné peníze. Pokud si zvolíte např. obchodní páku 1:30, a investujete 20 dolarů do této pozice, tak neobchodujete pouze s kapitálem 20 dolarů, ale s jeho třicetinásobkem, tedy s 600 dolary. Tuto páku vám poskytne společnost, u které obchodujete, abyste mohli vydělat na trhu i při menším pohybu ceny. Dejte si ale pozor, že trh s kryptoměny je dost proměnlivý a pouze člověk, který se naučí páku správně používat může na tomto trhu uspět.

Růst ceny Etherea

I přes vysokou volatilitu trhu, s kterou se Ethereum potýká, můžeme říci, že za 2 roky na trhu zatím cena žádné jiné kryptoměny takto rychle nevzrostla. Kromě rozsáhlého množství možností, jak lze Ethereum využít, za to může i nejspíše fakt seznamu společností, které za touto měnou stojí. Znáte společnosti ING, J.P. Morgan, UBS? Pokud ne, tak určitě budete znát Microsoft, nebo Intel, kteří Ethereum spolu s desítkami dalších gigantických korporací finančně podporují. To, jak se na růst ceny dívají experti jste mohli sledovat i na videu od seznamu s titulem: Kryptoměna ethereum šlape na paty bitcoinu.

Jak se Ethereum liší od Bitcoinu?

Bitcoin je používán pouze jako digitální měna. Slouží k zaplacení statků, nebo služeb, k ničemu jinému. Problém je ovšem takový, že BTC transakce trvají minimálně 10 minut, než jsou zpracovány. A tak se s ním dá platit pouze tam, kde je tento časový limit přijatelný a ničemu nevadí. Na druhou stranu Ethereum má mnohem širší využití, než jen jako měna. Ethereum totiž mohou vývojáři aplikací využívat k vytvoření aplikací v blockchainu, nic takového u Bitcoinu možné ale není. Ethereum transakce jsou navíc extrémně rychlé a trvají zpracovat asi pouze 15 vteřin. Potenciál této měny je tedy očividný.

Nezapomeňte sledovat aktuální cenu Etherea

V případě, že chcete spekulovat na vývoji ceny této kryptoměny, tak byste měli sledovat aktuální kurz Etherea. Ethereum kurz je poměrně nevyzpytatelný, a tak není nic neobvyklého, že se dokáže změnit i během jediného obchodního dne i o několik desítek procent. Už se tomu tak stalo v historii, kdy se hodnota této kryptoměny změnila o celých 30%. Kurz Etherea se většinou uvádí proti americkému dolaru, jeho vývoj lze pozorovat ale i proti euru, japonskému jenu, anebo jakékoliv jiné majoritní měně. Obchodovat Ether je možně i proti Bitcoinu. Pokud na základě tohoto grafu zpozorujete opakující vzorec, zkuste vzít vaši teorii na váš CFD demo účet. Zde se nebudete muset bát, že byste prohráli nějaké vaše peníze a budete schopni si ověřit vaši teorii.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.