30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Letos se nám Vánoce značně podraží

Vánoce mají svou světlou i tmavou stránku. Když začneme tím pozitivním, jsou to svátky plné klidu, pohody a hlavně rodiny. Co se však týče té negativní stránky – Vánoce nás stojí hromadu peněz. Nejen, že nakupujeme vánoční dárky, které jsou rok od roku dražší a dražší, ale kromě toho utrácíme i za jídlo. Vánoce bez jídla – to je jako léto bez sluníčka. Na štědrovečerní tabuli máme většinou dostatek ovoce a cukroví, které většinou nestíháme péct. Letos se nám však do pečení ani nebude chtít, protože suroviny, které využijeme jenom k pečení, šíleně podražily. Vzpomínáte si na nedávnou kauzu s máslem?

Mnoho lidí si vánoční cukroví doma ani nepečou – nemají na to zkrátka čas nebo trpělivost nebo to dokonce vůbec neumí. Jenže ať už koupíte hotové těsto nebo si u nějakého cukráře objednáte velkou porci cukroví, taky se vám to podraží. Cena se bude odvíjet právě od ceny surovin, bez kterých by se nedalo péct.

Srovnáváme s loňským rokem:

Kdybychom se měli zabývat cukrovím, které si objednáme, a kdybychom ho měli srovnat s minulým rokem, došli bychom k závěru, že cukroví pečené na objednávku zdražilo, a to od stokoruny nahoru. Na venkově se setkáme s dražením v průměru stovky až pětistovky, ve městech se zdražení dotkne až osmi set korun.

A jak je tomu tehdy, když pečeme cukroví doma?

Finance nám však nebudou stačit ani tehdy, když budeme péct doma. V některých domácnostech se až do letošního roku peklo klidně i několik desítek druhů cukroví, bohužel letos se většina domácností omezí na minimum. Do každého těsta patří přece máslo, které je nyní potravinou, na kterou si nedosáhne každý. Ještě donedávna bylo luxusem koupit si kaviár, nyní je bohužel máslo to, co si kdekdo nemůže dovolit.

Díky tomu, že cena másla vzrostla až ke stokoruně, lidé musí počítat s tím, že letošní svátky budou o něco dražší než ty v minulých letech. Kdo ví, třeba letos prvně zaregistrujeme půjčku na máslo?

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.