30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Banky, Pojištění

MBA v pojišťovnictví: čemu pomáhá získání tohoto titulu?

Pojišťovnictví je multidisciplinární obor, který spojuje právo a ekonomii spolu s expertizou v některé hospodářské či technické oblasti, která je vždy do jisté míry specifická. Je logické, že ty největší pojišťovny s velkým podílem na trhu a vysokými zisky zaměstnávají fundované a zkušené odborníky často i ve více oborech. Pro právníky je rozšíření obzoru o ekonomický a finanční pohled ideální volbou, a pro aktivně působící v pojišťovnictví studium MBA v tomto oboru bude neskutečným přínosem.

Legislativa není jednoduchá

Stejně tak ekonom nebo technik, který se pohybuje v pojišťovnictví, se neobejde bez základního přehledu o právním prostředí, ve kterém se realizují smluvní vztahy v pojišťovnictví. Nejsou to jen zákony nebo vyhlášky České národní banky, ale i evropské směrnice a jiné mezinárodní dokumenty. S ohledem na dynamiku evropské právní úpravy v oblasti pojišťovnictví a na povinnost členských států řádně implementovat evropské právo si dnes působení na českém trhu nelze představit bez odborné znalosti evropského práva.

Hlavním posláním pojišťoven je vhodná minimalizace životních a tržních rizik. K tomu je nezbytné správné manažerské rozhodování. Získání titulu MBA Vám bude pro kariéru v oblasti pojišťovnictví přínosné ve dvou směrech. Nový titul ukáže, že patříte mezi odborníky, kterým na celoživotním rozvoji záleží a následují moderní trendy v osobním rozvoji. Protože titul MBA je běžný na amerických a západoevropských univerzitách, zvýšíte díky němu své šance na přijetí do velkých mezinárodních pojišťoven, které u nás působí.

Vzdělání a praxe je nezbytná

Mnohem větší přínos zaznamenáte díky větší jistotě při rozhodování a kompetencích při plnění pracovních úkolů, které Vám studium MBA na Ústavu práva a právní vědy přinese. Osvojíte si postupy rozhodování při riziku a při jistotě. Naučíte se správně a efektivně vyhodnotit prostor všech možných situací a všech možných akcí a orientovat se v něm. Co myslíte, jak dobří jsou lidé při rozhodování? Díky intenzivnímu kurzu MBA se zařadíte mezi odborníky s konkurenční výhodou spočívající v posíleném lidském kapitálu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.