30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Banky zlevňují úvěry pro spotřebitele kvůli současnému stavu finančního trhu

V posledních několika měsících bankovní instituce mění své chování a zlevňují své úvěrové produkty, a to nejen kvůli stagnaci úrokových sazeb, ale také kvůli konkurenčnímu prostředí. Ještě navíc zhruba od druhé poloviny roku 2016 zájem o spotřebitelské půjčky klesá, neboť české domácnosti preferují spíše dlouhodobé úvěry, například k financování bydlení. Znamená to tedy, že si raději půjčí větší obnos peněz, který splácí delší dobu.

Bankovní společnosti se tak snaží zatraktivnit úvěry pro spotřebitele, aby je přiměly k refinancování jejich stávajících závazků. Podmínky takového úvěru jsou výhodnější, tedy zpravidla mají nižší úrokovou sazbu i RPSN.

ČNB zvýšila úrokové sazby naposledy v listopadu 2018

Česká národní banka přistoupila k navýšení úrokové sazby naposledy k prvnímu listopadovému dnu loňského roku, a to o 0,25procentního bodu. Zase na druhou stranu, banky musely přistoupit ke zlevňování, protože nezískávaly žádné nové klienty. Jestliže byste si rádi našli co nejvýhodnější úvěr, není nic jednoduššího než v takové situaci použít navigátor úvěrů. Pomůže vám se správným rozhodováním při zřizování půjčky, ať už spotřebitelské, nebo na bydlení.

Spousta bank postupně v rámci hospodářské soutěže oznamuje snižování úrokových sazeb, některé instituce lákají na vskutku zajímavá čísla. Třeba taková MONETA Money nabízí její nejnižší úrokovou sazbu v historii, a to lákavých 3,9 % (RPSN 4,1 %). Pozadu se zlevňováním však nezůstávají ani Wüstenrot, Sberbank, Air Bank či Zonky.

I konsolidace jsou stále v kurzu

Zapomínat nesmíme ani na konsolidace, které jsou stále žádanější. Čeští občané si totiž uvědomují, že je mnohem lepší platit měsíčně pouze jednu částku namísto několika splátek. Pokud tedy máte několik půjček, určitě se pusťte do jejich konsolidace, protože současné podmínky jsou vskutku ideální.

Bankovní sektor se neustále mění, ovšem takové atraktivní podmínky zde dlouho nebyly. Zatímco úrokové sazby úvěrových produktů se snižují, úročení na spořicích účtech se zvyšuje, což je optimální model pro každého klienta.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.