30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Nezařazené

Parkování u letiště Praha: zdarma i s nadstandardními službami: Vyberte si

Parkování u Letiště Praha  mnoho lidí automaticky považuje za příliš drahé a nevýhodné. Přitom na výběr nejsou jen ta oficiální, placená, přímo před odletovými halami. Své auto můžete nechat i na některém z neplacených a skrytých. Avšak oficiální parkoviště  nám zajistí  další služby a bezpečí.

 

Parkování na ulici je zdarma, ovšem s rizikem

Rozhodneme-li se zaparkovat volně na ulici blízko letiště, musíme si jen pohlídat modré zóny, kterými je Praha posetá od centra až po okraj. A v neposlední řadě riskujeme, že všechna místa budou obsazena. Pak se doba hledání prostoru k zaparkování prodlouží. S tím musíme počítat dopředu.

 

Jedním z nejznámějších míst je ulice U Letiště, kde se vejde až čtrnáct aut. Vzhledem k  její popularitě ale o to víc hrozí, že tu nebude pro naše auto prostor. Naopak výhodou je, že kousek odtud je zastávka Na Padesátníku. Můžeme proto snadno nasednout do autobusu a nechat se dovést až před terminál.

 

O něco dál můžeme využít ulici Za Vokovickou Vozovnou. Protože jde o bytovou zástavbu, můžeme tu auto nechat stát i delší dobu. Blízko je zastávka Divoká Šárka, odkud nás můžou k letišti dovést linky 119 a 179. Nevýhodou tohoto místa je riziko, že nám auto někdo poničí nebo vykrade.

 

Podobně snadno a zadarmo zaparkujeme i v ulici Navigátorů, kde  můžeme nastoupit do autobusu na zastávce Dědina nebo Nová Šárka.

 

Obchodní centra mají dostatek míst

Sice o něco dál, ale pořád s dobrým spojením na letiště, je možné využít parkování u obchodních center Metropole Zličín a OC Šestka. Nabízejí dostatek parkovacích míst a celkem jistotu, že se tu autu nic nestane.

 

Na Zličíně i u OC Šestka můžeme nasednout do autobusu a opět se do pár minut nechat dovézt k vašemu terminálu. Podle zkušeností se auto dá u obchodních center odstavit bez problému i na několik dní. Na druhou stranu je tu riziko, že nám auto odtáhnou – parkoviště jsou totiž vymezená pro zákazníky OC.

 

V ceně je nejen místo, ale i další služby

Dovolenou si chceme užít, ne se během ní trápit a přemýšlet, co se děje s naším autem. Klid a jistotu, že je auto v pořádku, nám zajišťují oficiální parkoviště. Sice za ně zaplatíme, ale získáme k tomu další služby a výhody. Zaprvé budeme opravdu kousek od letiště a zadruhé bude náš vůz hlídaný.

 

Některá parkoviště navíc zajišťují odvoz na letiště a případně  i opravu nebo vyčištění vozidla. Kdybychom měli po cestě na letiště nehodu, přijedou pro nás a auto odtáhnou do servisu. Mezi další nadstandardní služby patří dokonce i balení zavazadel.

 

Svoje místo si zarezervujeme dopředu, takže máme jistotu, že po příjezdu máme kde zaparkovat. Svou dovolenou tak můžeme začít s klidem a až luxusním zabezpečením auta. Cena na těchto parkovištích se pohybuje od 350 do 850 korun za jeden den.

 

Kolik zaplatíme na letišti

Můžeme samozřejmě dojet až k letišti. Ale pozor. Pokud jedeme jen někoho vyzvednout a jsme zde přesně v čas příletu, můžeme využít 15 minut parkování zdarma. Tato služba je ovšem povolená jen jednou za 24 hodin. Každá další půlhodina je pak na krátkodobém stání zpoplatněna stokorunou.

 

Za krátkodobé parkování u letiště zaplatíme 60 Kč na hodinu. V parkovacích domech pak můžeme nechat auto stát i sedm dní za 990 Kč.

 

Další oficiální parkoviště pražského letiště jsou u Terminálu 3 a před Terminály 1 a 2. Na všech je cena o něco nižší než přímo před odbavovací halou.

 

Řešení je rovněž MHD

Pokud nemáme příliš mnoho zavazadel a nechce se nám parkování řešit, pak je nejschůdnější využít pražskou MHD, nebo služeb dalších alternativních dopravců. Na letiště se dostaneme od metra A, zastávka Nádraží Veleslavín, nebo od konečné metra Zličín.

 

Máte zkušenosti s parkováním při cestě na letiště? Jaké jsou a kde jste parkovali?

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.