30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Nezařazené

Sprchové závěsy jako nezbytnost i jako stylová záležitost

Znáte to: vejdete do sprchy, nastavíte požadovanou teplotu a pustíte vodu. Jenže ta začne stříkat všemi směry. Po několika minutách je vše mokré a na podlaze  koupelny louže. Sprchové závěsy jsou nezbytností. Mohou však představovat i vytříbený doplněk vaší domácnosti. Kombinujte barvy, sjednoťte design závěsu  s předložkami a koberečky a vtiskněte tak vaší koupelně originální vzhled!

 

Jaké jsou moderní modely sprchových závěsů?

 

Z minulosti si mnozí z nás pamatují igelitové závěsy do sprchy, které často zcela hyzdily sprchové kouty. Samozřejmě i takové modely jsou stále k mání, ale dnešní trh přináší až netušenou škálu možností. Lepší materiály, pestré barvy nebo třeba vtipné motivy. Co je dnes standardem?

 

  • Nejčastěji používaným materiálem jsou umělé textilie především z polyethylenu a polyesteru. Jejich vlastnosti se mohou mírně lišit, jsou ale dlouhodobě voděodolné a dají se jednoduše omýt nebo vyprat.

 

  • Téměř každý výrobce těchto závěsů nabízí široké spektrum různých barev a designových motivů. Můžete zvolit různé módní vzory, jednobarevná vyhotovení, vtipný slogan nebo roztomilé postavičky pro děti.

 

  • Závěsné háčky či kroužky jsou obvykle součástí balení. U některých prodejců to ale neplatí a proto je lepší se předem informovat.

 

Je závěsná tyč součástí balení?

 

Obvykle tomu tak není a tyč je třeba zakoupit zvlášť. Tyče mohou být vyrobeny z plastu, lehkého kovu nebo dřeva. Abyste se vyhnuli omylům, je třeba brát v potaz šířka prostoru, do kterého bude tyč nainstalována. Proto vše pečlivě změřte.

 

Pevná instalace pomocí hmoždinek a šroubů bývá obvyklá. Existují však i typy využívající pružinový mechanismus, díky kterému tyč upevníte bez zásahu do stěny. Takové řešení je ideální pro bydlení v pronajatém bytě či domě.

 

Umělé tkaniny jsou pro sprchové závěsy ideální

 

Jsou velmi lehké, jemné a skvěle udrží vodu tam, kde má být. Jako základ se obvykle používá polyester nebo polyethylen. Jejich vlastnosti se mírně liší. Oba je možné prát na nízkou teplotu v automatické pračce, produkty z polyethylenu, ale není možné žehlit.

 

Vlákno z umělého polyesteru bylo světu představeno v roce 1941 a od roku 1947 se průmyslově vyrábí. Základní surovinou pro jeho výrobu je ropa. Zhruba ve stejné době se začalo vyrábět i polyethylenové vlákno. Oba materiály se staly oblíbenými pro téměř univerzální použitelnost, dlouhou životnost a nízkou výrobní cenu.

 

Chcete mít stylovou koupelnu?

 

Ve vaší koupelně se jistě nachází  velké množství dalších doplňků. Ručníky a koberečky, poličky a věšáky, nebo třeba i rostliny! Jestliže barevně a designově sladíte tyto prvky s krásným, novým závěsem, vaše koupelna projde rychlou a efektivní proměnou! Díky tomu si pobyt v koupelně budete užívat ještě více.

 

Při výběru sprchového závěsu zvažte psychologické dopady jednotlivých barev!

 

Chcete-li, aby vaše koupelna působila uklidňujícím dojmem, použijte zelenou, modrou nebo fialovou. Červená a oranžová stimuluje a povzbuzuje mozek, je tedy ideální volbou pro vyvolání aktivity či vzbuzení vášně. Bílá barva budí pocit čistoty, který se do koupelny jistě hodí. Jen to s ní nepřehánějte, aby výsledek nebyl příliš sterilní.

 

Nový závěs udělá radost i vašim dětem!

 

Děti mají obrovskou představivost a obyčejná koupel se může rychle zvrhnout v pirátské dobrodružství či vodní bitvu. Potěšte je závěsem s motivy jejich oblíbených zvířátek nebo pohádkových postav a podnítíte tím jejich fantazii ještě více. Navíc nemusíte mít strach z povodně; závěs udrží vodu bezpečně tam, kde má být.

 

Jaký sprchový závěs se  vám líbí? Napište nám komentář!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.