30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Kde koupit Bitcoin?

Bitcoin je internetovou digitální měnou a patří mezi kryptoměny. Těch je v dnešní době tisíce a tisíce. Tato internetová měna vznikla v únoru roku 2009, a jeho tvůrcem je takzvaný pseudonym s názvem Satoshi Nakamoto. Na nastíněné otázky typu, jak Bitcoin získat, kde ho držet a jak na něm vydělat pěkné peníze vám nabízí odpověď článek, který najdete níže.

Kde Bitcoiny pořídit?

Nevíte kde koupit Bitcoin? Nejjednodušší a dostupnou variantou je s peněženkou, které se v současné době dají pořídit hardwarových modelů. Bitcoin můžete koupit například ve směnárně nebo s konkrétním držitelem Bitcoinů, který vám po provedeném obchodě kryptoměnu zašle na vaší vygenerovanou adresu, samozřejmě za adekvátní kompenzaci.

Pro spolehlivější nákup Bitcoinů je speciální automat a jako další možností je nákup přes kryptoměnové směnárny. Pro jakýkoliv obchod kryptoměn je dobré si předem ověřit totožnost obchodní společnosti, ať nenaletíte podvodníkům. 

Jak platit Bitcoinem?

Platba Bitcoinem probíhá velmi snadno. V dnešní době kryptoměna jako je Bitcoin není běžným platidlem jako je klasická hotovost či platba kartou. Tyto platidla stále obrovsky převažují, ale i tak můžete Bitcoin využít k nákupu opravdového zboží nebo služeb. 

TIP: Hledáte kvalitní burzu na nákup kryptoměn? Doporučujeme burzu Binance, jedná se pro nás o nejpohodnější platformu pro nákup kryptoměn.

Kde Bitcoinem zaplatíte? 

Míst, kde touto měnou můžete zaplatit, stále přibývá, a naprosto nejjednodušším způsobem, jak takové místo najít, je pomocí mapy Coinmap. Tato mapa vám ukáže místa, kde budete moci zaplatit Bitcoinem. Počítejte, že platba Bitcoinem bude možná spíše ve větších městech. Jedním z největších řetězců, kde se dá zaplatit Bitcoinem je známé občerstvení Subway. 

Mimo to se kryptoměna Bitcoin stala velmi oblíbenou platbou na internetu v e-shopech nebo webových služeb. Tento typ služeb se začal využívat v e-shopech nebo různých webových službách. 

Základy Bitcoinu

Pro úvod je dobré vědět že kryptoměny Bitcoin je omezené množství a to je 21 000 000 mincí, ty ale zatím nejsou k dispozici. V současné době je Bitcoinů vytěženo okolo 18 000 000 mincí, a kvůli vysoké hodnotě se tato měna dělí na 8 desetinných míst. Jeho nejmenší jednotkou je satoshi (1 satoshi = 0,00000001).

Bude Bitcoinů v budoucnosti více? Odpovědí je Ne, jelikož kód pro tuto kryptoměnu je nastavený tak, aby jich více nebylo. O inflaci se nebojte, jelikož cena Bitcoinu neustále roste. 

Kryptoměnu Bitcoin těží v dnešní době počítače, které spravují takzvaný blockchain. Blockchain je pro vysvětlení něco jako veřejná účetní kniha, pro zaznamenávání všech vašich krypto měnových transakcí, které mohou být veřejné či naprosto anonymní. 

Kryptoměna Bitcoin je zcela anonymní a díky šifrování a decentralizaci tak nikdo nemůže zjistit nic o vašich peněžních transakcích. Jediné, co vás prokáže je číslo internetové peněženky. Sdělíte-li někomu toto číslo, pak ten si ten dotyčný může dohledat vaše transakce. 

Dávejte si pozor na transakce, jelikož se nedají vrátit zpět. Jakmile totiž jednou odešlete transakci někomu jinému, nelze jeho převod vrátit. Ztratíte-li přístupový kód do peněženky máte tak samo smůlu. Buďte proto v tomto ohledu opatrní. 

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.