30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Půjčit, nebo nepůjčit známému peníze

Otázka, která je velmi složitá a není na ní vůbec lehké odpovědět… Vezměme si situaci, kdy k vám přijde váš známý a řeší s vámi to, že potřebuje půjčit peníze. Vy je máte, ale váháte. Bude schopen vám je vrátit? Máte mu pomoci a co když bude spoléhat na to, že jste jeho známý a bude se splátkami schválně otálet? Nechcete si o peníze říkat, ale nic jiného vám ve finále nemusí vůbec zbýt? Půjčit, nebo nepůjčit svému známému peníze? Rozmýšlíte se a přemýšlíte, jak situaci co nejlépe vyřešit.

Než někomu půjčíte, ujistěte se, že již skutečně nemá žádné jiné možnosti a opravdu jste ten poslední, na koho se může obrátit. Pokud tu však jiné možnosti jsou, odkažte svého známého právě na ně a sdělte mu, že byste mu sice velmi rád půjčil/a, ale že se může cokoliv stát, a pak bude situace mezi vámi napjatá a může být až vyhrocená, a to přeci ani jeden z vás nechce. Pomozte mu ale jiným způsobem, aby věděl, že jste se na něj až tak nevykašlal/a. Zkuste mu zprostředkovat finančního makléře, který mu nejlépe poradí s půjčkou a jinými finančními službami a nebude pro něj problém, vyřešit situaci na míru vašemu známému. Za tyto služby se neplatí a jsou pro každého zcela zdarma.

Pokud ale vidíte, že není jiné východisko, tak se snažte kamarádovi pomoci, ale klaďte si podmínky, které vysvětlete tím, že jste dobří kamarádi a nechcete své kamarádství kvůli finanční stránce nikterak zničit, nebo narušit, a tak si mezi sebou raději uděláte smlouvu. Ujistěte svého známého, ať to nebere osobně, že vy pro něj uděláte službu a za to chcete mít jistotu. Musíte vše vyřešit s vědomím, že tím neublížíte ani jedné straně. Rozhodně nepůjčujte na dobré slovo, nemuselo by se vám to vyplatit a mohli byste toho těžce litovat. Smlouva je důkaz toho, že se opravdu svých peněz dočkáte a nemělo by dojít k větším problémům mezi vámi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.