30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Nezařazené, Půjčky

Co udělat před žádáním o půjčku?

Mohlo by se zdát, že získat půjčku dnes není vůbec těžké. To je sice pravda, protože existuje spousta firem, které nabízí půjčky online kde komu, ale pokud chcete půjčit od solidní firmy, měli byste si dopředu pár věcí rozmyslet.

Nejdříve je třeba si ujasnit, že požádat o půjčku není žádná slabost. Doba je zlá, a přestože nezaměstnanost se v poslední době drží docela nízko, české platy nejsou moc vysoké (pokud pomineme Prahu). Obyčejnému poctivému člověku se může normálně stát, že nevyjde s penězi. Lidé žijí od výplaty k výplatě, a když přijde nečekaný výdaj, nastává problém. Někdo si půjčuje na drahou léčbu, jinému se rozbije auto. Příběhy lidí jsou různé.

Nejdůležitější zásada? Nepůjčovat si na zbytečnosti

Pokud plánujete požádat o půjčku, měli byste v prvé řadě zvážit, zda ji opravdu potřebujete. Výše zmíněné důvody jsou akceptovatelné, ale podle některých výzkumů používají Češi rychlé půjčky třeba na dovolenou. To je pochopitelně absolutní zbytečnost. Když peníze nemáte, prostě si tu dovolenou letos nedopřejete.

Dobře zvažte i částku, kterou potřebujete. Například pokud si chcete koupit auto, smiřte se s tím, že nepotřebujete to nejdražší. Jezdí i starý model za pár desítek tisíc. Čím méně si půjčíte, tím lépe se vám to bude splácet.

Reálně zkuste zauvažovat nad tím, kolik jste měsíčně schopní splácet. Některé společnosti vám částku možná nastaví podle příjmů, ale obzvlášť pokud si půjčujete tam, kde potvrzení o příjmu nevyžadují, byste si to měli rozhodnout sami. Na internetu jsou k dohledání různé kalkulačky na půjčky online. Do nich si zadáte příjem, měsíční výdaje a rezervu (vždy byste měli mít nějakou finanční rezervu na nečekané výdaje) a kalkulačka vám vyplivne číslo, které jste schopní měsíčně splácet. Raději ale popřemýšlejte ještě vlastním mozkem, zkuste si udělat přehled, za co a kolik utrácíte.

Po zvážení výše zmíněného už vám nic nebrání vyhledat tu správnou společnost a ulehčit svým finančním potížím. Tady to chce taky zapojit mozek a nenechat se chytit na udičku podvodné lichvářské společnosti. Ale to už je zase jiná kapitola…

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.