30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze, Podnikání

Chcete být dobrým projektovým manažerem? Dodržujte tyto 4 věci

Jednou z nesporných výhod freelancingu je svoboda rozhodování. Jednotlivec koná sám za sebe a podřizuje se ostatním jen minimálně. Jedinec s vysokou mírou individuality se však nikdy nezúčastní většího projektu, protože ten lze dokončit pouze za předpokladu vzájemné spolupráce. A samozřejmě je zapotřebí projektový manažer, jehož úkolem je sladit všechny procesy a koordinovat jednotlivce. Dobrým projekťákem přitom nemůže být každý. Nesmí mu chybět flexibilita, komunikativnost a otevřenost. Pokud s řízením projektů teprve začínáte, nezapomeňte se řídit následujícími zásadami.

1. Vaši kolegové potřebují motivaci

Někteří projektoví manažeři mají tendenci kolegy strašit a demotivovat, což je špatně. K lepším výsledkům je přimějete tak, že je povzbudíte a nabídnete lákavé benefity. Nezapomeňte, že každý ze členů týmu představuje kamínek, bez kterého by nebylo možné složit mozaiku jménem projekt. Nebojte se je chválit a vyzdvihujte jejich vlastnosti.

2. Nastavte si reálné cíle

Při řízení projektů buďte odvážní, ale na druhou stranu zůstaňte nohama pevně na zemi. Stanovení nesplnitelných cílů vede ke zbytečnému stresu, který se přenáší z jednoho člena týmu na druhého. Máte-li na dokončení projektu méně času, uzpůsobte požadavky tak, aby se zachovala kvalita výstupu.

3. Používejte kvalitní nástroje

Projektový manažer se rozhodně neobejde bez nástrojů, které mu usnadní plánování projektů, komunikaci s ostatními, hlídání termínů apod. K „must have“ proto patří například CRM systém s odpovídajícími funkcemi. Dobrými pomocníky jsou také platformy jako Basecamp či Trello, ovšem většinu z potřebných funkcí najdete i v CRM zdarma.

4. Udržujte v týmu přátelské vztahy

Když v týmu panuje dobrá nálada, šance na úspěšné dokončení projektu výrazně roste. Navodíte ji tak, že se budete k ostatním chovat přátelsky, empaticky a se zájmem. Buďte pro své kolegy nejen lídrem, ale také přítelem, se kterým si mohou nezávazně popovídat i v jiné než pracovní rovině.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.