30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Konsolidace půjček: Proč se vám vyplatí?

Nezvládáte splácet půjčky, a tak uvažujete, že si vezmete další? To není vůbec dobré řešení! Můžete se dostat do začarovaného kruhu, kdy se zadlužujete čím dál víc a nebudete schopni dostát svým závazkům. Naopak dobrým rozhodnutím může být konsolidace půjček. Jak funguje a proč se vyplatí?

Co je to konsolidace půjček

Konsolidace půjček znamená sloučení několika půjček do jedné. Prakticky to funguje tak, že si vezmete jeden úvěr, kterým zaplatíte množství malých závazků, které máte u různých institucí. Výše nové půjčky se rovná součtu vašich původních půjček. Výhodou je, že se dostanete ze spirály dalších a dalších úvěrů, které si berete jen proto, abyste zvládali splácet svoje starší dluhy.

Proč se konsolidace vyplatí?

Říkáte si, v čem tkví výhoda konsolidace půjček, když konečná částka, kterou budete muset zaplatit, je stejná? To je sice pravda, ale konsolidace do jedné půjčky nabízí více možností. Získáte například nižší splátky, které si budete moci rozložit do delšího časového období. Budete moci svůj úvěr ještě navýšit, a tím získat další prostředky. Zároveň vám ubydou různé poplatky, které jste doteď platili více bankám nebo nebankovním institucím.

Co dalšího díky konsolidaci půjček získáte?

Konsolidace se vám vyplatí z hlediska finančního, ale ubydou vám díky ní také starosti. Budete splácet měsíčně pouze jednu půjčku, a tak získáte lepší přehled o svých finančních tocích. Můžete si zvolit datum splatnosti, aby vám co nejlépe vyhovovalo. Další výhodou je možnost sjednat si pojištění proti neschopnosti splácet.

Jaké půjčky je možné konsolidovat?

Ať už máte běžné úvěry, vzali jste si půjčky online, dlužíte na kreditní kartě, nebo jste v minusu na kontokorentu – na všechny tyto případy se vztahuje možnost konsolidace. Pro banku nebo nebankovní instituci, u které budete o konsolidaci půjček žádat, není důležitý ani počet úvěrů. Podstatná je jen jejich celková hodnota. Obvykle dosáhnete na sloučení půjček v případě, že je celková částka pod milion korun, ale některé banky nabízí i vyšší částky.

Jak zjistit, která konsolidace je nejvýhodnější?

Vyznat se v nabídkách všech poskytovatelů není jednoduché. Proto se vyplatí využít online srovnání konsolidací. Do praktické kalkulačky uvedete jen dva základní údaje o svých dluzích – kolik vám ještě zbývá splácet a jak dlouho chcete splácet novou půjčku. Do 2 minut uvidíte, která banka vám nabídne nejlepší řešení a o kolik se sníží vaše měsíční splátka.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.