30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Nezařazené, Peníze

Kongresová turistika je v Česku na vzestupu, nejvíce láká Praha

Podle údajů agentury CzechTourism roste konstantně počet přijíždějících turistů do České republiky, počet strávených nocí i příjmů, nejvíce zahraničních turistů míří tradičně do Prahy. Celkově došlo k meziročnímu nárůstu přijíždějících zahraničních turistů o 2,56 % a počtu strávených nocí o 1,58 %. Turisté strávili v roce 2019 průměrně v zemi 3,5 noci. Kromě běžné turistiky je však na vzestupu také ta kongresová a konferenční, konferenční hosté průměrně tráví v zemi více nocí a utratí několikanásobně více než běžní turisté.

Praha – cíl kongresové turistiky

Praha je cílem nejen většiny zahraničních turistů přijíždějících do České republiky, ale česká metropole je tahounem také u kongresové turistiky. V roce 2019 hostila Praha dokonce několik kongresů s více než 2500 účastníky.  Z toho nejvíce těží hotely v centru Prahy, které mohou nabídnout komfortní ubytování, ale také blízkost historických památek a pamětihodností. Oproti Vídni, Budapešti nebo Varšavě nabízí Praha kvalitní služby, velmi dobrou infrastrukturu a dopravní spojení.

Praha má přímé spojení se 121 destinacemi

Právě dopravní spojení je klíčové pro turisty, kteří přijíždějí na konferenci do Prahy například letecky. V rámci zimního letového řádu 2019/2020 má Praha přímé spojení do 121 destinací ve 46 zemích. Kromě leteckého spojení mohou návštěvníci využít také vlakové spojení nebo širokou síť autobusové dopravy. Praha má navíc kvalitní a velmi rozvětvený systém městské hromadné dopravy, což vyznívá ve prospěch velkých kongresů i menších konferencí, které organizátoři plánují ve středoevropském prostoru.

Praha nabízí víc

Organizátoři si však nevybírají jen podle infrastruktury, hlavním argumentem je kvalita služeb, cena a možnosti doprovodného programu. Své o tom ví v pražském hotelu Belvedere, kde se nabízí konferenční prostory až pro 400 osob pro různé konference, firemní setkání nebo eventy, a je nutné si rezervovat kapacity ideálně rok dopředu.

Stejné je to s plánováním doprovodného programu, který musí zaujmout domácí i zahraniční návštěvníky, musí představit destinaci, ale přinést i něco navíc, což Praha umí nejlépe ve střední Evropě.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.