30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Investovat do houslí z roku 1796 mohou Češi nyní online a jako první v Evropě.

Housle v hodnotě přesahující 2,5 milionu korun by si sám jen tak někdo nepořídil. Nyní v nich lze online koupit investiční podíl. V pondělí takovou nabídku představila česká investiční galerie – Portu Gallery, jako první v celé Evropě.

Nástroje z tzv. milánské školy z doby vrcholné éry houslařství v Itálii, mezi které patří i nabízené Gennaro Testore z roku 1796, jen těžko některé novější překonají. Dochovalo se jich navíc jen omezené množství. Díky tomu se každým rokem stávají vzácnější, a roste tak i jejich hodnota. Nabízený kus je navíc ve velmi pozoruhodném technickém stavu bez výrazných poškození a v původním laku, což je u houslí z tohoto období velice vzácné.

Kdo by chtěl kousek této cenné historie vlastnit, tomu cestu otevírá Portu Gallery, česká online investiční galerie, na které lze investovat do vystavených předmětů s historickou nebo sběratelskou hodnotou. Nabídka investování do houslí Gennaro Testore odstartovala 3.2. a potrvá do dosažení cílové částky, která je v tomto případě 3 miliony korun, ne však déle než do 30.4.

Online investice do podílu v houslích, jakožto zajímavého alternativního aktiva, navíc dosud neumožňovala žádná společnost v Evropě. Na Portu Gallery je po registraci možné investovat navíc od jediné koruny.

Nástroj Gennaro Testore 1796 vybrala k nabídce investiční komise odborníků. „Jedná se opravdu o velmi cenný nástroj. Především díky své zachovalosti a původnosti. Houslaři v zlaté éře, jako Stradivari, Guarneri nebo třeba právě Testore vyráběli housle zvláštním způsobem a měli opravdu cit pro houslařinu. To je něco, co se nedá koupit, s tím se musíte narodit,“ říká o nástroji Oleg Fedčuk, houslař a také člen investiční komise Portu Gallery. „Nástroj se dochoval bez výrazných poškození a v původním laku, což je opravdu velmi vzácné,“ dodáva Marek Počepický, znalec historických houslí.

Na platformě Portu Gallery se od jejího spuštění v září loňského roku úspěšně zainvestovaly již dva historické automobily – Nash Healey Roadster z roku 1952 a také Porsche 911 R-Gruppe z roku 1974. Celkově tak Češi na Portu Gallery do sběratelských předmětů investovali už více než 5 milionu korun. V současné době mohou investoři vložit své peníze do ikonického automobilu Ferrari 250 GT Coupé. Jeho upisovací hodnota je 15,2 milionu korun a investovat je možné do naplnění cílové částky, nejpozději však do konce května.

„Demokratizace investování, diverzifikace portfolia mimo tradiční investiční aktiva, zajímavý potenciál,“ shrnuje hlavní výhody Portu Gallery její šéf Radim Krejčí. Hlavním mottem platformy je „Investujte jako milionáři,“ protože do sběratelských předmětů, jejichž hodnota historicky výrazně rostla, dosud mohli investovat jen velmi bohatí lidé. Na Portu Gallery lze investovat již od 1 koruny a rozložit riziko tím, že prostředky vložíme do více aktiv. Za projektem Portu Gallery stojí přední česká finanční skupin WOOD & Company.

Poslechněte si jak hrají housle Gennaro Testore z roku 1796 v našem Youtube videu.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.