30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Pojištění

Povinné ručení pro podnikatele a firmy – pro které se rozhodnout?

I firemní automobil potřebuje povinné ručení, ale které si vybrat? Rozhodnutí by nemělo vyplývat jen z ceny povinného ručení, přeci i drahé pojištění se často tváří, jako dobré a v závěru je tomu úplně jinak. Proto se dívejte stejně jako u sjednání povinného ručení běžného, osobního, automobilu na body, které jsou v povinném ručení zahrnuty.

Povinné ručení pro podnikatele, ano či ne?

Pokud jste firma, která zaměstnává několik desítek zaměstnanců, a alespoň někomu z nich chcete zajistit firemní automobil, je dobré sledovat povinná ručení pro podnikatele a firmy. Můžete získat zajímavé výhody a další služby, které v běžném povinném ručení na osobní automobil nenajdete. Kromě toho i zde si můžete vypočítat cenu na kalkulačce povinného ručení a přitom nemusíte opustit kancelář. Výhodou povinného ručení pro firmy je většinou větší flexibilita v rámci poskytovaných služeb. Povinné ručení si totiž jednoduše sjednáte skutečně na míru. Pojišťovny většinou slibují péči nejen o poškozený automobil, ale také o řidiče, tedy zaměstnance vaší firmy. Vztahuje se k tomu asistenční služba a některé pojišťovny nabízí různé kombinace úrazového či havarijního pojištění. I pojišťovny si uvědomují, že z vás, jako firmy, mohou získat více peněz, než z osobního automobilu, proto k vám přistupují více individuálně.

Jako podnikatel na volné noze zpravidla vložíte automobil do podnikání, a pak i takto sjednáváte povinné ručení. Tato varianta je určitě výhodná hlavně v situaci, kdy nabourá cizí řidič vás. Pokud totiž způsobí vážné škody na automobilu a vy s ním pak nebudete moci jezdit, musí vám viník z povinného ručení vyplatit také odškodné za ušlý zisk. To je zajímavost, kterou ocení především živnostníci, kteří automobil denně potřebují proto, aby mohli podnikat.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.