30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Pojištění

Více peněz na povinném ručení, ale nižší vyplacené částky, proč?

Určitě jste si již všimli změn v povinném ručení od začátku doku 2014. Hlavní změny se týkaly hlavně cen povinného ručení a podmínek vyplácení a náhrad škod. Vyšší nároky, které od začátku roku 2014, klade stát na pojišťovny, je nutí ke zvyšování cen povinného ručení. Přestože dnes již platíme za povinné ručení více, na rozdíl od sousedního Německa je nám vypláceno v případě nehody z povinného ručení o 30 % méně peněz. V České republice pojišťovny vyplácí kolem poloviny částky, která je ve skutečnosti nutná na opravy vozu, zatímco v Německu je to až 80 %.

Vyšší náklady pojišťoven, znamenají vyšší ceny povinného ručení

Dnes, dříve, než kdy jindy, se snaží řidiči najít skutečně nejlevnější povinné ručení. Je to způsobeno hlavně změnami způsobenými novým občanským zákoníkem. Od roku 2014 neplatíte jen běžné povinné ručení, ale v ceně svého povinného ručení platíte také výjezdy hasičů. Hlavně ale odvádíte určitou část do tzv. Fondu zábran škod. Tento fond je zřízen proto, aby se z něj mohlo financovat hned několik různých činností. Jednou z nich je přispívání na technické vybavení nejen hasičů, ale i zbylých složek integrovaného záchranného systému. Zajímavostí je, že v této částce jsou také projekty, které pomohou prevenci proti nehodovosti na silnicích. Tyto projekty budou financování právě z procent, které odvede pojišťovna z vašeho povinného ručení. Vyšší náklady pojišťoven, tedy logicky znamenají, také vaše vyšší výdaje na povinném ručení. Pokud tedy hledáte levné povinné ručení, doporučujeme nejdříve, vypočítat si povinné ručení prostřednictvím online kalkulaček, které vám zajistí, že vyberete skutečně to pravé pro vás.

Nevyplatili vám po nehodě plnou částku?

Čím dál častěji se stává, že pojišťovny nevyplácí plné, či alespoň převážné náklady na opravu vozidel z povinného ručení. Mnohdy nezaplatí ani polovinu z vypočítané částky. Pokud budete mít pocit, že jste v právu a vaše pojišťovna ne, máte možnost zažádat o přezkoumání, popř. řešit problém přes soud, který by měl zajistit spravedlnost.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.