30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Úspora energií

Díky bezplatné internetové službě zjistíte, jak se dají ušetřit peníze při provozu vaší domácnosti

Platby složenek za vodné a stočné, elektřinu a plyn jsou pro mnohé z vás jistě strašákem, který vás každý měsíc trápí. Abyste se stali méně závislými na centrálních dodávkách energií a ušetřili nemalé množství peněz, je dobré investovat do moderních prvků a systémů. O tom, jaké výhody přinášejí, vás nyní bezplatně informuje služba E.ON Rádce.

Úspor energií docílíte pořízením inovativních zařízení a systémů

Jde o internetový portál, který se zaměřuje na pomoc v oblasti úspor. Na webu najdete zdarma například informace o tom, jaké výhody přináší instalace tepelných čerpadel a kondenzačních plynových kotlů.

Jen v případě, že si domů pořídíte tepelné čerpadlo, můžete ročně ušetřit klidně až desítky tisíc korun. Jak je to možné? Zařízení si totiž bere energii z obnovitelných přírodních zdrojů. Záleží přitom na typu, jaký zvolíte. Pro běžné české domácnosti se asi nejvíce hodí tepelné čerpadlo vzduch/voda, které čerpá energii z okolního venkovního vzduchu. Tu pak lze využít k vytápění objektu, případně také k ohřevu užitkové vody.

Dozvíte se detailní informace, jak se dá ušetřit za chod domácnosti

Úspory energií se však dají provést i mnoha dalšími způsoby, o čemž vás zmíněný portál E.ON Rádce přesvědčí. Praktické je třeba zateplení domu, kdy se sníží energetické ztráty. Stále více domácností pak sází na instalaci fotovoltaických panelů, které vyrábějí elektřinu. Odběr energií z centrálních sítí ihned po začátku využívání panelů výrazně klesá, což poznáte při platbě složenek.

Investice do výše uvedených zařízení samozřejmě něco stojí. E.ON Rádce vám ale pomůže s případným podáním žádosti o státní dotaci. V okamžiku, kdy na portálu nenajdete potřebné informace, pomohou vám poradci, a to opět bezplatně. Dokážou kupříkladu i sestavit analýzu energetické náročnosti vašeho rodinného domu, čímž zjistíte, kde jsou rezervy a jaký typ zařízení by vám mohl nejvíce pomoci snížit spotřebu energií. Jde o užitečné rady, jež se hodí pro majitele starších domů a bytů, ale i budoucí majitele novostaveb.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.