30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Zlaté mince jako dárek

Lidé si k různým příležitostem dávají ledacos. Většinou vedou všední dárky jako jsou alkohol, šperky, kytice, bonboniéry a další podobné věci. Jedná se vesměs o klasiku, která skoro nikdy nezklame, nicméně nedokáže ani kdovíjak zaujmout.

Zlaté památeční mince se zatím do této kategorie neřadí. Pořád se jedná o zajímavý a originální dárek, co dokáže leckoho nadchnout. A to nejen díky svým vizuálním kvalitám.

Mince ze zlata totiž mohou nabírat časem na hodnotě. Během pár let může být jejich cena klidně i dvojnásobná. Zlata je totiž málo.

Už se tolik netěží

Stále existuje mnoho dolů, kde je možné ho těžit v relativně velkém množství, a hlavně v odpovídající kvalitě. Jenže jich už také dost zavřeli a s takovým tempem budou zavírat i ostatní. Takováto situace bude mít samozřejmě velký vliv na cenu zlata, jehož hodnota strmě poroste.

O žlutý kov je totiž ve světě velký zájem. Standardně ho využívají ke své práci nejen šperkaři, ale i v elektroprůmyslu. Zlato, krom toho, že skvěle vypadá, ještě navíc umí velmi dobře vést elektřinu. Proto se používá při výrobě plošných spojů a kabelů, hlavně těch kvalitnějších.

A vzhledem k tomu, že poptávka po elektronice stále roste, bude stále růst i poptávka po zlatě. Nakonec i taková malá pamětní mince může být jednou pro svého majitele nejen pěknou upomínkou, ale i finanční rezervou pro strýčka příhodu.

Pro všechny příležitosti

Hodnota mince silně závisí na kvalitě použitého zlata. Čím kvalitnější, tím samozřejmě lépe. Ceny těch nejcennějších kousků se mohou vyšplhat až do milionů. Takové se však běžně neprodávají.

Dárky tohoto typu se nabízejí spíše za pár tisícovek. I tak jde o krásný prezent, jenž dokáže obdarovanému zpříjemnit narozeniny, svátek či výročí svatby. Hodně tomu napomáhá i fakt, že lze mince obohatit i o různé rytiny, jako jsou jména nebo titul. Dost se také používá znamení zvěrokruhu.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.