30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Kdo si více půjčuje, muži anebo ženy?

Víte, kdo si častěji půjčuje a proč? Na co potřebuje půjčku muž a k čemu peníze využije žena? Je velmi zajímavé srovnávat dvě pohlaví mezi sebou. Pravdou je, že jde jen o obecné pravidlo, protože každý člověk je úplně jiný, takže se může stát, že to nebude pasovat přímo na vás.

Proč si půjčují ženy?

Mnozí si myslí, že ženy mají na vysoké nároky, a proto jsou více zadlužené. Pravdou je, že ženy si na rozdíl od mužů kupují více kosmetiky, potrpí si na oblečení, ale téměř žádná žena si nepůjčí peníze na tyto potřeby. Nejčastěji se žena zadlužuje, pokud jde o matku samoživitelku, kdy otec zanedbává povinnost platit alimenty anebo posílá malou částku, která jí na vyžití nestačí.

Nejčastěji jde o období, kdy její dítě nastupuje do školy, protože se najednou vzniknou vyšší náklady. Jinak je všeobecně známo, že ženy se v ekonomice a hospodaření s penězi vyznají o něco méně než muži, protože v sobě mají trochu strachu, což je samozřejmě zdravé. A ženy často využívají krátkodobé půjčky, která má nižší částky, na rozdíl od mužů, kteří si půjčují větší částky, tedy půjčka má delší trvání.

Proč si půjčují muži?

Mnoho statistik ukazuje, že muži si půjčují častěji než ženy. Přece jenom jedním z důvodů je i to, že se v ekonomických situacích lépe vyznají a nebojí se toho. A samozřejmě, že nejvíce utrácejí za nová auta. Téměř každý muž má zálibu v autech a motorkách a tento koníček si nedokážou odpustit, obzvlášť pokud jde o i prakticky využitelnou věc, kterou potřebují třeba jako předmět, který je odveze do zaměstnání.

Kromě toho si mnoho mužů půjčuje i po rozvodu, když najednou mají jen polovinu svých věcí, zejména pokud přijdou o byt. Také pokud si najdou nesprávnou ženu, jako jsou velice mladé přítelkyně, které touží spíše o rozmazlování v podobně nákupu drahých značek a podobně.

Když jde o rodinu

V mnoha případech žijí muži a ženy společně a zakládají novou rodinu. Takové mladé rodiny se snaží se nezadlužit, ale když jde o páry, které dokončily své studium a čerstvě nastoupily do práce, tak nemají dostatek financí na to, aby se mohli nastěhovat do nového bytu, takže jim často nezbývá nic jiného, než si vzít půjčku jako základ. Ale pokud jde o starší rodinu, tak většinou hospodaření domácnosti spadá do kompetence otce, který se v tom zpravidla lépe vyzná.

Tam už záleží na tom, jak oba rodiče vydělávají, kolik a jak staré mají děti a podobně, protože jsou rodiny, které už je splácejí počáteční půjčku na byt či dům, ale jsou i takové rodiny, které si půjčí na nové auto, na školné pro dítě a mnohé další.

Nelze říci, že je více zadlužená žena či muž, protože na každého patří něco jiného, ale obecně je známo, že si více půjčují muži, hlavně pokud jde o vyšší částky.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.