30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

4 investiční trendy pro rok 2020

Inflace je neúprosná, nakonec vaše úspory znehodnotí. Nenecháte-li je ležet ladem, možná naopak zbohatnete. A nemusíte vymýšlet podnikatelský plán – stačí, když finanční prostředky výhodně investujete. Jenomže ono se lehce řekne a mnohem hůř koná. Investiční příležitosti, které byly ještě nedávno dobrou volbou, mohou být dnes pasé. V následujícím roce bude zájem především o následující typy investic. Nezapomeňte, že nejde o zaručený návod na úspěch, ale „pouze“ o predikce odborníků.

1. Akcie perspektivních firem

Ceny akcií perspektivních firem sice prudce vzrostly, ale stále se do nich vyplatí investovat. Ekonomická situace je příznivá a svědčí o dalším růstu. Nejdražší cenné papíry najdete na americkém trhu, nejlevnější na asijském.

2. Investiční fondy

Do nemovitostí můžete investovat i nepřímo – prostřednictvím vhodně zvoleného fondu s optimálním portfoliem. Investiční projekty v podobě apartmánů a luxusních bytů, kancelářských komplexů, hotelů, logistických a obchodních center se jeví jako dobrá volba.

Mezi prověřené investiční fondy patří například PREMIOT INVESTMENT GROUP. Skupina se v oblasti finančních služeb a projektů pohybuje přes 20 let a nabízí garantovaný roční výnos ve výši 6 %, a to i v případě celkové ztráty fondu. Společnost investuje především do tuzemských a zahraničních reality a důvěřuje jí i známý herec Petr Štěpánek.

3. Investice do zlata

Do zlata se obvykle vyplácí investovat v době ekonomické prosperity, kdy jeho hodnota klesá. V době krize naopak roste a není tak dostupné. Momentálně je tento substitut peněz k mání za velmi dostupnou cenu, proto není důvod váhat. S ohledem na solidní charakter (drží si cenu již po staletí) je nepravděpodobné, že by komodita v následujících dekádách ztratila výsadní postavení mezi drahými kovy.

4. Peer to peer půjčky

Investice do peer to peer půjček je ideální pro začínající investory, kteří nechtějí vynaložit větší částky. Na nejznámější platformě Zonky lze investovat již od několika stokorun. Investování vyšších částek je samozřejmě finančně zajímavější. Mezi další oblíbené zprostředkovatele patří např. Bankerat a Mintos.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.