30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Investice do zlata se rozhodně vyplácí

Investice do akcií nebo nemovitostí není pro každého. Hlavně laici by měli začínat na něčem jednodušším, například na zlatě. To je z pohledu investorů velkou stálicí.

Proč právě zlato?

Existuje celá řada docela dobrých komodit, do kterých se vyplatí vložit část svých úspor, tak proč si vybrat právě zlato? Hlavním důvodem je snížení rizika na minimum. Zlato má totiž stovky let plus mínus stejnou hodnotu, obvykle však jeho cena spíše roste. Je totiž velice populární.

Standardně se využívá nejen ve zlatnictvích, ale velká poptávka je po tomto kovu také u výrobců elektroniky. Zlato je extrémně dobrý vodič. Z toho důvodu je velmi pravděpodobné, že alespoň trochu žlutavého kovu má doma každý, i když je součástí televize, mikrovlnné trouby či třeba topinkovače, tudíž se nedá nijak zhodnotit.

Tak či onak, koupí zlata rozhodně nikdo tratit nebude, stačí mít dostatečnou trpělivost. I cena zlata může sice občas klesat, nicméně jen málokdy se jedná o dlouhotrvající situaci.

Jaké zlato koupit?

Koupit si zlato není jen tak. Důležité je nenechat se napálit, a proto je moudré k nákupu používat prodejny typu Zlatovna. Zde si může zákazník pořídit zlato v mnoha formách.

Velmi oblíbené jsou kupříkladu investiční mince, jež jsou zajímavé nejen svou vysokou hodnotou, ale zároveň i malou velikostí. Člověk pro jejich uskladnění tudíž nepotřebuje příliš mnoho místa.

Investiční zlato v podobě slitků už je ovšem jiná písnička. Slitky už většinou zabírají nepoměrně více místa než mince. Na druhou stranu bývá jejich hodnota mnohem vyšší. Ve Zlatovně je možné nakoupit slitky různé hmotnosti.

Tyto slitky jsou dílem rafinérie Agor-Heraeus, která patří v Evropě mezi absolutní špičku. I proto jsou všechny slitky pocházející z této rafinérie opatřeny speciálním hologramem. Ten se nachází na zadní straně slitku.

Tato značka je důkazem vysoké kvality daného slitku a zároveň dokladem toho, že si investor nepořídil zajíce v pytli.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.