30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Jak na konsolidaci půjček

Konsolidace může být skvělým řešením, jak sloučit více půjček s různými podmínkami, úroky a termíny splatností. Pomůže vám dostat vaše úvěry pod kontrolu – umožní vám platit měsíčně méně a pouze v jedné splátce. Zjistěte, jaké typy půjček lze konsolidovat a v čem jsou její největší výhody.

Co si představit pod konsolidací půjček 

Zjednodušeně řečeno, banka sečte všechny vaše závazky, sloučí je dohromady do nové půjčky a následně vaše staré půjčky zaplatí. Nově tedy splácíte pouze jednu půjčku, s jedním úrokem. U úvěrů určených na konsolidaci v současné době ani většinou neplatíte žádné poplatky za vedení účtu atd.   Výši a termín splátek si navíc můžete po dohodě s bankou nastavit, jak potřebujete.

Konsolidovat můžete například:

  • půjčky,
  • leasingy
  • kreditní karty,
  • kontokorenty.

Konsolidovat obvykle nelze hypoteční úvěry či úvěry ze stavebního spoření.

Platí ale, že co banka, to trochu jiná pravidla. Proto si nejprve zjistěte, co vše vámi vybraná banka do konsolidace zahrnuje.

Díky konsolidaci půjček můžete i ušetřit

 S konsolidací půjček můžete získat i lepší podmínky, které s sebou často nesou úsporu právě v podobě jedné půjčky. Úspora se může projevit i v podobě nižších poplatků, protože jich nebudete platit zbytečně několik. Většina bank dnes navíc nabízí vyřízení konsolidace zdarma a nulové poplatky za vedení účtu. Výsledná měsíční splátka může být nižší, když potřebujete ušetřit v měsíčním rozpočtu, nebo naopak vyšší, když chcete splatit půjčku za kratší dobu.

Od a do jaké částky lze konsolidovat 

Záleží na tom, kde se rozhodnete sloučení půjček provést. Konsolidace může mít na trhu různé limity – jak v počtu nebo typu slučovaných půjček, tak v celkové konsolidované částce. Například v Komerční bance můžete konsolidovat úvěry v celkové výši od 30 000 Kč až do 2 500 000 Kč.

Pro větší přehled si spočítejte, jaké jsou možnosti pro sloučení vašich půjček na přehledné kalkulačce konsolidace. Do kalkulačky můžete zadat jak své půjčky, tak i kreditní karty nebo kontokorenty. I ty, které máte u jiných bank.

Co budete ke konsolidaci půjček potřebovat 

Není to nic složitého. Pravidla se nijak významně neliší od žádosti o klasickou půjčku.

Budete potřebovat:

  • seznam a vyčíslení závazků, které chcete konsolidovat, tj. své půjčky, kreditní karty, kontokorenty apod.,
  • platný doklad totožnosti,
  • doklad o příjmech od zaměstnavatele (pokud jste zaměstnanec), nebo daňové přiznání (když jste OSVČ)
  • případně jiné doklady či dokumenty o kterých vás bude informovat bankovní poradce.

Kdy je správný čas na konsolidaci 

Konsolidace se může vyplatit každému, kdo splácí více závazků najednou. Vždy ale záleží na individuálních případech. Konsolidace půjček může být užitečná, když potřebujete zkrotit své stávající půjčky, ale i pokud cítíte, že se brzy můžete dostat do potíží se splácením. Tuto situaci je vždy dobré včas řešit s bankou i nebo jiným věřitelem

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.