30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Podnikání

Čisté pracovní prostředí jako benefit pro zaměstnance

Kde se v práci nachází ráj bakterií a špíny? První odpověď, která se nabízí, jsou toalety ve vestibulu administrativní budovy nebo na chodbách. Málokoho by napadlo, že je to pracovní stůl nebo společná kuchyňka. Podle odborníků se nachází na pracovním stole nebo kuchyňské lince ve společné kuchyňce 400krát více bakterií a mikrobů než na záchodovém prkénku. Právě na tento fakt poukázala pandemie koronaviru, během které se 39 % nemocných infikovalo v práci. Nejen z těchto důvodů je čisté pracovní prostředí nejlepším benefitem pro zaměstnance, potažmo pro firmy, pro které je čistota dobrou vizitkou.

Bezpečné a čisté kanceláře

Jaká místa jsou líhní bakterií a hrozí, že pouhým dotykem onemocní dotyčný nejen koronavirem, ale také jinými respiračními chorobami, případně bude trpět zažívacími obtížemi? Většinu lidí by ani nenapadlo, že nejvíce znečištěnými místy v kancelářských budovách jsou madla společných ledniček, mikrovlnek nebo myček nádobí. Mikrovlnka je obecně velmi slabé místo, které by lidé ze zdravotních důvodů neměli ani používat, protože se jich zevrubný úklid kanceláří vůbec netýká. Ale měl by se, firmy totiž mohou pečlivým úklidem nejznečištěnějších míst ochránit své zaměstnance.

Čistota jako benefit

To se ukazuje v době pandemie koronaviru, která zasáhla celý svět. Změnila v tomto směru také nahlížení na hygienu a hygienické standardy ve firmách. Na úklid se dbá více, protože se důkladných úklidem a častým dezinfikováním společných prostor a používaných přístrojů firma vyhne omezení provozu z důvodu šíření nákazy. Pravidelný úklid administrativních prostor by se neměl týkat jen zevrubného úklidu podlah a vysypání odpadkových košů, ale zaměřit právě na nejcitlivější místa ve firemních budovách.

Tlačítka, kliky, madla, zábradlí

Kolik lidí denně projde kancelářskou budovou? Představte si, že si každý stisknutím tlačítka přivolá výtah, dotkne se některé kliky nebo se zachytí madla, případně se rukou opře o zábradlí. Do budovy navíc nevcházejí pouze kmenoví zaměstnanci, ale také návštěvy, zákazníci či obchodní partneři. Vzhledem k tomu je nutné najmout nejen velmi profesionální úklidovou firmu, která zajistí pravidelný úklid, ale také vydezinfikování všech prostor tak, aby čistota byla vizitkou firmy a největším benefitem pro zaměstnance.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.