30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Podnikání, Pojištění

Nehody v běžném životě nebo v práci? Chraňte se vhodným pojištěním!

V životě existují situace, které nemůžete ovlivnit, důsledky však řešit musíte. Většina škod, které neúmyslně někomu způsobíte na majetku nebo zdraví, má velké finanční důsledky. Jak minimalizovat dopady takových událostí a zajistit, aby pro vás následky újmy nebyly likvidační? Řešením je pojištění občanské odpovědnosti za škodu, případně odpovědnosti zaměstnance za škodu. To pro případy, kdy se taková nehoda stane v zaměstnání.

Pojistka na blbost je jistota

Neštěstí nechodí po horách, ale může se stát komukoli z nás a to doslova při jakékoli činnosti. V případě pojištění odpovědnosti za škodu však můžete být v klidu nehledě, zda se stane událost při volnočasové aktivitě nebo v běžném životě. A takových náhod se může stát! Srazíte někoho nechtěně na kole nebo na sjezdovce, rozbijete drahý spotřebič v obchodě nebo rozlijete červené víno na béžový koberec na návštěvě. Právě pro všechny tyto případy se hodí lidově řečeno pojistka na blbost.

Pojistka má celosvětovou platnost

Velkou výhodou sjednaného pojištění občanské odpovědnosti je jeho univerzálnost a celosvětová platnost. Hodit se bude zejména na dovolené, kde se může leccos stát v hotelovém resortu nebo při samotném cestování. Pojištění se vztahuje i na ostatní členy rodiny, nevztahuje se na psa, byť je pro mnohé z nás právoplatným členem rodiny. Také bývá často součástí pojištění domácnosti nebo nemovitosti, ale lze ho sjednat zvlášť a je bez spoluúčasti.

Pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu

Obdobně funguje pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu, byť s malými odchylkami. Jednou z nich je spoluúčast, ale také limit pojistného. Jinak se vztahuje na škody způsobené zaměstnancem svému zaměstnavateli při plnění pracovních úkolů v pracovně-právním vztahu. Lze sjednat i speciální tarif pro řidiče nebo řidiče plus, což se týká řidičů se služebním vozem, který používají i pro osobní účely.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.