30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Pojištění

Téma dne aneb pojištění odpovědnosti zaměstnanců

Pohoda a klid na pracovišti, dobrá nálada po celý den. A samozřejmě pocit jistoty, to vše dodává vhodně zvolené pojištění! Jde o často diskutovanou záležitost, protože ačkoliv na některé věci může mít každý svůj názor, pojistky jsou rozhodně o něčem jiném. Kdo nemá sjednánu vůbec žádnou, zbytečně potom riskuje.

Otázkou ale je, u kterého pojistitele se zapsat, protože trh je velmi pestrý. Stabilní pozice na trhu, široká paleta služeb a dobrá pověst, to jsou pádné odpovědi na podobný dotaz, argumenty, které mluví za vše.

Celosvětová platnost je velkou výhodou

Pojistka, která neplatí jenom v ČR? Samozřejmě, bude mít platnost naprosto všude, kam vás zaměstnavatel pošle za pracovními povinnostmi, a to dokonce i bez ohledu na region či kontinent. Pojištění odpovědnosti zaměstnance za škody platí celosvětově a nabízí i široké spektrum pojistné ochrany. Existuje i speciální varianta Řidič PLUS, která je šitá na míru pro zaměstnance, kteří mají k dispozici služební automobil i pro různé soukromé cesty.

Ve variantě Standard se pak nebude zohledňovat pracovní zařazení, jde o univerzální nabídku prakticky pro všechny zaměstnance. A když se shodne na smluvních parametrech celý pracovní kolektiv, nikde není psáno, že musí nabídku využít pouze jednotlivec. Připravena může být i pro ostatní kolegy, záleží na osobních preferencích každého.

Jaké je omezení v pojistném krytí?

Samozřejmě, jsou případy, kdy pojištění nemůže hrát roli a pojištěnec musí škody hradit z vlastní kapsy, tedy takzvané výluky. Jde o škody, které by zaměstnanec působil úmyslně či například pod vlivem návykových látek. Nejvyšší možná pojistná částka je stanovena na půl milionu korun, spoluúčast je potom maximálně pětitisícová. Tedy za předpokladu, že je tato skutečnost ve smlouvě skutečně sjednávána.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.