30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Pojištění

Zdravotní pojištění pro cizince: Efektivní zabezpečení zdravotní péče nejen v ČR

Česká republika je atraktivní destinací pro mnoho cizinců, ať už sem přicházejí studovat, pracovat nebo založit rodinu. V každém případě je důležité zajistit zdravotní péči. Pro takové situace je připraveno zdravotní pojištění pro cizince.

Kdo potřebuje zdravotní pojištění pro cizince?

Toto speciální zdravotní pojištění je určeno pro cizí státní příslušníky, kteří se trvale zdržují na území České republiky a nemohou být zahrnuti do veřejného zdravotního pojištění, protože nesplňují určité podmínky. Nezáleží na tom, zda jde o studenta či pracovníka, v každém případě je třeba sjednat si alespoň základní zdravotní pojištění cizinců, které vám zaručí zdravotní péči v případě nouze.

Komerční zdravotní pojištění

Veřejné zdravotní pojištění je povinné pro každého cizince, který má trvalý pobyt v ČR nebo je zaměstnán ve firmě s českým sídlem. Pokud není splněna ani jedna z těchto podmínek, přichází na řadu takzvané komerční zdravotní pojištění. K dispozici jsou různé projekty, je tedy třeba pečlivě vybírat. Ať už jde o limit plnění, zahrnuté služby či různé výhody daného produktu. Mnohdy jsou k dispozici různé tarify – základní a vylepšený.

Pojištění plné benefitů

Pokud hledáte zdravotní pojištění pro cizince, neváhejte se obrátit na SV pojišťovnu. Ta nabízí dvě varianty pojištění – Standard a Plus. Obě z nich mají řadu benefitů. Například nonstop asistenční službu, širokou síť spolupracujících zařízení a platnost pojištění v celém Schengenu, a to bez příplatku. Varianta Plus nabízí vyšší limit pojistného plnění až 80 000 euro.

Komerční zdravotní pojištění je nutností v případě, že člověk nespadá pod veřejné zdravotní pojištění. Je důležité zvolit variantu dle svých možností a potřeb, díky pojištění můžete svůj pobyt prožít v klidu, bez starostí z nečekaných výdajů.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.