30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Pojištění, Spoření

Druhy spoření

Spoření je definované jako dlouhé, pravidelné ukládání peněz na spořící, termínovaný nebo jiný účet. Spoření je takovou jistou investicí. Právě úrok, který je pevně daný, Vám peníze zhodnotí, ovšem ne s nějakým vysokým výnosem.

Při spoření se předpokládá, že peníze budou použity v budoucnu. V dnešní době bychom popsali zhruba 3 druhy spoření. Jedná se tak o stavební spoření, životní pojištění nebo penzijní připojištění. Tyto druhy spoření pro nás nejsou vhodné jen díky úrokům, ale také díky státním příspěvkům, na které máme nárok a na daňové úlevy. Státní příspěvky ale stát poskytuje pouze při dané výši a délce spoření.

Různé druhy spoření Vám dnes nabídne už kdejaká banka. Jsou banky, které Vám vedle půjček nabízí i spoření a jsou jiné tyto finanční instituty, které díky svým specializovaným pobočkám nabízejí klientům některé druhy spoření. Mezi nejpopulárnější je spoření stavební, které vykonává především Česká spořitelna. Její pobočka se jmenuje Buřinka a poskytuje stavební spoření mnoha občanům České republiky. Nabízí jedno z nejvýhodnějších stavebních spoření a stala se tak velice oblíbená.

Stavební spoření většinou zakládají rodiče svým dětem. Rodiče mohou spořit dítěti peníze na stavebním spoření už od doby, kdy dostane rodné číslo. Po dobu, kdy není dítě plnoleté, je smlouva rodičů, po plnoletosti dítěte se stává smlouva stavebního spoření vlastnictví dítěte. Obecně je stavební spoření výhodné pro každého občana. Mezi výhody tohoto druhu spoření se řadí například státní podpora, která činí celých 10% z roční naspořené částky. Díky stavebnímu spoření máte také nárok na úvěr na bydlení, který budete mít pevně úročen. Máte také nárok na předčasné splacení úvěru.

Další z druhů spoření je životní pojištění. Existuje více typu životního pojištění. Životní pojištění prakticky slouží k zajištění příbuzných. Jedná se o pojištění, které má ochránit občana před následky neočekávaného úmrtí. Nejdůležitější je pak životní pojištění proti riziku smrti, proti riziku trvalé invalidity nebo smrti úrazem. Životní pojištění je vhodné, pokud ve Vaší blízkosti existují příbuzní, které chcete zajistit. Pokud ale tyto příbuzné nemáte, je životní pojištění prakticky zbytečné.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.