30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Jsou půjčky do 100 000 opravdu tak snadné? Na místě je rozvaha

Chcete si půjčit peníze na auto, drobnou rekonstrukci nebo třeba na dovolenou? I u menších půjček do 100 000 je na místě rozvaha. Povíme vám, na co se zaměřit především.

Ptejte se, hledejte, porovnávejte

Před uzavřením půjčky obětujte nějaký ten čas zjišťování informací. Věřte nám, že to nebude čas vynaložený nadarmo, ale dobře zhodnocený. Při zkoumání jednotlivých institucí, jakou jsou společnosti typu Zaplo či Homecredit a jejich nabídek se zaměřujte na jejich renomé, vystupování, (ne)srozumitelnost podmínek, výhodnost poskytovaných úvěrů a zkušenosti ostatních.

Nejen že tak odhalíte neseriózní poskytovatele půjček, ale můžete i značně ušetřit. Rozhodně totiž není pravda, že je vcelku jedno, u koho si půjčíte. Rozdíly mezi jednotlivými společnostmi jsou obrovské! Uvědomte si, že se zavazujete na několik let – opatrnost, důkladná rozvaha a prozkoumání konkurence je tedy rozhodně na místě.

3 věci, které určitě zkontrolujte – úrok, RPSN a sankce

Pokud si sjednáváte půjčku, patrně se nejvíc zajímáte o úrokovou sazbu. Byla by ale velká chyba zaměřit se jen na to a všechno ostatní ignorovat. Stejně důležité, ne-li důležitější, je totiž RPSN (neboli roční procentuální sazba nákladů). Ta v sobě zahrnuje kromě samotných úroků i veškeré další poplatky a náklady, které se s půjčkou pojí. Některé společnosti mají sice nízký úrok, ale to jen proto, že to dohánějí na poplatcích. Pokud se budete dívat i na RPSN, nemůže se vám stát, že se napálíte.

I když se vám to může zdát v současnosti jako vedlejší a nepodstatné, určitě zkontrolujte i to, co se stane, když nebudete moci nějakou dobu svůj dluh splácet. Sankce za nedodržení splátek se totiž mohou vyšplhat do pořádných výšin. Proto i pokud máte jistou práci, finanční rezervu a přátele s pomocnou rukou plnou peněz v záloze, neopomeňte prozkoumat vše kolem sankcí. Nikdy nevíte, do jakých problémů se můžete dostat, tak ať máte půjčku v pořádku ve všech směrech.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.