30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Průmyslové roboty ušetří vaše firemní finance

Ekonomika šlape více než dobře, firmám se daří, ale získat do výroby kvalifikovaného pracovníka někdy bývá pro firemní personalisty úkol nelehký. I jednotliví pracovníci si začínají vybírat, kde se nechají zaměstnat. Jisté řešení nabízejí roboti a coboti. V minulosti to byla pouhá fantazie spisovatelů, v současnosti se jedné o téměř běžnou součást leckterých výrobních procesů. Ano, v dnešní době se roboti stávají plnohodnotnou náhradou lidské práce, která přináší firmám také značné finanční úspory. Proč toho nevyužít i ve vašem podnikání?

Kolaborativní roboti do výrobních provozů

Pokud potřebujete zvýšit kontrolu nad svým podnikáním a vyřešit nedostatek pracovních sil ve výrobních procesech, pak sáhněte po kolaborativních robotech, jež zvládnou udělat práci v kratším čase. Prakticky neustále a bez viditelné fyzické únavy, která by jinak byla při takovém výkonu patrná na lidech. Jejich uplatnění se nachází hlavně při práci s jemnějšími materiály s nižší hmotností. Kolaborativní robot je na to totiž speciálně projektován a naprogramován a jeho využití se najde jak v malých, středně velkých, tak i velkých a nadnárodních společnostech.

Rychlé a efektivní zaškolení pracovníků

Přitom zaškolení pracovníka na obsluhu kolaborativních robotů od firmy Universal Robots pomocí výukových modulů s interaktivními simulacemi netrvá déle než 90 minut a je poskytované zcela zdarma prostřednictvím vlastní akademie. Během krátké doby se z vašich zaměstnanců stanou odborní programátoři robotů, a to i zásluhou řady nabízených prezenčních výukových programů.

Společnost Universal Robots pracuje rychle, efektivně a kolaborativního robota vám ve vašem výrobním provozu zprovozní během několika hodin. Většinou stačí půl dne, aby robot byl připravený k práci. Pořiďte si ho v podobě přísavky, dvouprstých kleští pro uchopení dílů, nástroje pro bodové svařování, jako stříkací pistoli. Na internetových stránkách podpory universal-robots.com získáte přístup k aktuální verzi software potřebného k obsluze kolaborativních robotů, servisní příručku a spoustu užitečných informací o kolaborativních robotech. Ke stáhnutí je také e-book, který vám pomůže, aby robot šlapal přesně jako hodinky.

Možnost automatizace i malovýroby

Roboti se v současnosti stávají vysoce produktivními silami, které vám pomohou ve vašem podnikání. Osvědčili se hlavně ve znečištěném prostředí nebo při nebezpečných a jednotvárných operacích. Robotická ramena Universal Robots jsou lehká a nenáročná na prostor, kromě těchto výhod je snadno překonfigurujete pro různé aplikace, aniž byste museli zasahovat do produkčního uspořádání. Díky tomu je možné automatizovat jakýkoliv manuální úkon dokonce i v malosériové nebo často se měnící průmyslové výrobě.

Spolupracující cobot je nezbytným pomocníkem při riskantních pracích

Bavíme se tu kolaborativních robotech. Co si pod tímto pojmem vlastně představit? Klasické průmyslové roboty fungují jako samostatné jednotky odvádějící svoji práci na základě pevného programu. Nemusejí přitom brát ohled na lidi, kteří kolem nich pracují. Kolaborativní robot neboli cobot naproti tomu však s lidmi při své činnosti spolupracuje. Už není zavřený kvůli bezpečnosti práce v kleci, pracuje v kooperativním prostředí a pomáhá se složitými úkoly. Coboti mívají lehkou a flexibilní konstrukci, kterou snadno přeprogramujete na řešení nových zadání. Cobot nejčastěji pracuje při plnění úkolů, jež jsou pro lidi riskantní – například bezpečně dopraví ostré, špičaté nebo horké obrobky, pomáhá při nebezpečném šroubování. Pro lidi má cobot jednu podstatnou výhodu, nemusejí být vedle něho vybaveni ochrannými pomůckami.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.