30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

V dnešní době si snadno sjednáte půjčku bez ručitele, s ním ale dosáhnete na vyšší sumu

Ručitel nebo ne? To je otázka pro moderní půjčky. Samozřejmě, nejde o žádnou nutnost, nepotřebujete nikoho hledat. Ale pokud už najdete, byla by škoda této možnosti nevyužít, odrazit se to může i v celkové výši půjčky. Ta totiž může být podstatně vyšší, protože máte k dispozici ještě další záruku navíc.

Ručitele je složité sehnat, pokud se to ale podaří, má to své výhody

Kdo všechno může ručit? Příbuzný (kromě manžela/manželky) nebo dítě, ale samozřejmě i další lidé, pokud s tím budou souhlasit. Doba, kdy si přátelé běžně ručili mezi sebou, je však spíš nenávratně pryč. Pokud však například banka neshledá klienta dostatečně bonitním, při spolužadateli nebo ručiteli už bude mít poněkud jiný názor. Pokud má však člověk, který by měl ručit, na krku exekuci nebo je nezaměstnaný, pravděpodobně ani nebude schválen – proto je třeba vybírat si opravdu velmi obezřetně.

V případě banky můžete dostat až statisíce korun navíc

Půjčka v bance s ručitelem bude zajímavější hlavně z hlediska výsledné cifry, o kterou můžete požádat. Pokud bude spolužadatelem manžel nebo manželka, zvýší se celková možná částka i o stovky tisíc. A kdo vlastně může a nesmí být ručitelem?

  • Ručitelem nesmí být životní partner (tedy manžel/manželka), společná žádost je něco jiného.
  • Ručitel nemůže mít dluhy z minulosti, které ještě nesplatil. Tehdy se žádost zamítá.
  • Je nutná dostatečná bonita ručitele, stejná nebo vyšší oproti samotnému žadateli o úvěr.

Při budoucí žádosti ručitele o půjčku bude zhodnoceno i to, jak byl dluh, za který ručí, splácen. Totiž, když dlužník nedostojí svým závazkům, automaticky přechází pohledávka na ručitele. I kvůli tomuto pravidlu nechtějí ručit přátelé přátelům, jde totiž o hodně ožehavou záležitost, vždyť na dluhu skončil už nejeden dobrý vzájemný vztah. Stačí, aby dlužník nereagoval na výzvy a dá se říci, že banka už nemá jinou šanci než přinejmenším kontaktovat ručitele. Vše může v krajním případě vyústit až v exekuci.

Některé banky nepožadují ručitele, jiné zase až od určité částky

Na bankovním trhu působí dva druhy subjektů. Jeden, vyžadující ručitele u vyšších částek, jako je třeba čtvrt nebo půl milionu korun a druhý, který nepotřebuje ručitele vlastně vůbec. Pokud existuje takzvané společné jmění manželů, banky zpravidla neumožní, aby byl manžel nebo manželka současně ručitelem. Je ale faktem, že o podobnou věc se někdy žadatelé snaží. Drobné starosti s penězi ale snadno vyřeší rychlá online půjčka. Díky ní budete mít peníze během pár minut na účtu…


Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.