30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Vyplatí se investice do zlata?

Zlato představuje tradiční drahý kov, který byl dlouhodobě na výsluní a jehož hodnota je stále velmi vysoká. Není se čemu divit. V současnosti už sice dávno nejsme na prahu zlaté horečky, která panovala v minulosti především v Americe. Přesto je poptávka po tomto drahém kovu poměrně vysoká. Zlato lze nakupovat v mnoha podobách cihlami počínaje a slitky či mincemi konče. Vše se odvíjí od toho, kolik chce konkrétní subjekt do zlata investovat. My se v následujících řádcích podíváme na hlavní důvody těchto investic, na jednoduchost vložení peněz do něj a na charakter takovéhoto investičního záměru.

Několik důvodů pro investování do zlata

Tím hlavním je bezesporu maximálně bezpečné uchování hodnoty finančních prostředků. Můžete si být jistí, že o peníze nepřijdete. Zlato ztrácí hodnotu jen velmi pozvolna. Tedy v případě, že ji skutečně ztrácí. U nemovitostí, akcií, fondu a jiných komodit je situace úplně jiná. Zapomeňte na jeho devalvaci podobně, jako je tomu u finančních prostředků. Směnitelnost zlata je stále úplně optimální. Z pohledu jeho fyzických vlastností lze říct, že nepodléhá ani zubu času.

Jednoduchost investice?

Drahé kovy nejsou z pohledu investování žádnou velkou neznámou! Vždyť třeba právě do zlata se investovalo vždycky. Není nutné znát nějaká komplexní pravidla. Výborná je i rozmanitost investování. Koupit si můžete klidně i miniaturní zlaté slitky, které mají oproti cihlám minimální hodnotu. Vložit peníze do zlata dokáže tedy spousta lidí, a to i těch, kteří nemají tolik prostředků.Dlouhodobá, nebo krátkodobá investice?

Určitě se vyplatí investovat do zlata v dlouhodobém horizontu. Potvrdí vám to i experti. Výborné je v tomto ohledu i porovnání na internetu, které vyřeší některý brokerpool. V krátkodobém horizontu nelze u zlata počítat s tím, že jeho hodnota skokově vzroste. Dlouhodobě na hodnotě neztratí.

 

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.