30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Jak uchovat hodnotu peněz? Odpovědí je zlato

Snad všichni chápou, že nechávat peníze jen tak ležet na běžném účtu je hloupé, protože tam ztrácejí svou hodnotu. Přesto to spousta Čechů dělá. Obvykle totiž nevědí, jaké jiné bezpečné možnosti mají. Nakupovat akcie je rizikové a ani nemovitosti už neslibují tak jistý výnos jako dříve.

Pořád je tady ovšem možnost nakoupit investiční zlato. Zlaté cihličky či mince jsou vhodné i pro menší investory. Na jejich nákupu není nic složitého a opravdu nemusíte mít našetřené statisíce, abyste si něco takového mohli dovolit.

Zlato je pro uchování peněz skutečně bezpečné

V dlouhodobém horizontu cena zlata stabilně roste. Samozřejmě se objevují drobné výkyvy, ale růstová tendence je logická. Přece jenom jeho světové zásoby se ztenčují, takže je prostě čím dál cennější. Kromě toho se v historii několikrát ukázalo, že dokáže udržet hodnotu i navzdory ekonomické krizi, nestabilitě měny apod. Koupíte a prodáte ho kdekoliv po světě a nepřipraví vás o něj ani požár či povodeň. Ano, máme na mysli zlato v jeho fyzické podobě, tedy formě slitků a mincí. Nebavíme se o investicích do akcií zlato těžících firem, zlatých zubech ani špercích.

Nákup zlata je snadný i pro laika

Ani ten, kdo do zlata doposud nikdy neinvestoval, se nemá čeho bát, nákup zlata je snadný. Žádná česká mincovna nevyrábí zlato v podobě slitků, proto se na našem trhu setkáte zejména s výrobky švýcarských rafinérií. Také zlaté mince se k nám vozí ze zahraničí, například z Vídně. Naše mincovny totiž produkují jen pamětní mince, jejichž cena je navýšena ještě o sběratelskou hodnotu.

Sortiment si prohlédnete například v e-shopu Zlate-mince.cz, který funguje již dlouhá léta a za dobu svého působení si získal důvěru 60 000 pravidelných klientů. Zlato dováží od dceřiné společnosti rakouské centrální banky. Kdo by chtěl využít možnosti osobních rad, ten může navštívit i kamennou prodejnu v pražském Obecním domě.

A jak je to s jinými drahými kovy? Také hodnota investičního stříbra, platiny či paládia roste, avšak jediné zlato je při nákupu osvobozené od DPH. Volba je tedy jasná.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.