30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Jak vybrat investiční fond (nemovitosti)? Pro chudé i bohaté

Poslat peníze do investičního fondu, nechat je rozkvést a získat zpět mnohem více. Chcete také nechat vaše finance růst? Pak si přečtěte tento článek.

Nákup nemovitostí je velice nákladný. Pokud byste chtěli investovat na vlastní pěst a v co nejkratším termínu z toho chtěli mít zajímavý výnos, stálo by vás to desítky i stovky milionů. To nejsou peníze, které by si mohl dovolit vytáhnout z kapsy kde kdo. Proto vám v tomto článku přinášíme návod, jak vybrat ten nejlepší investiční fond.

  • Malý velký vklad

Pokud se podíváme do českého rybníčku, nemovitostních fondů to najdeme hned dvě desítky. Devět z toho otevřelo svoje brány veřejnosti, zbytek přijímá pouze kvalifikované investory. Jaký je mezi těmito fondy rozdíl? Jde zejména o zkušenosti a kapitál investora. Zatímco v případě fondů pro veřejnost bývá minimální vklad poměrně nízký, u kvalifikovaných fondů je minimální vklad jeden milion korun. U některých fondů je ale vklad o něco vyšší.

  • Jaké jsou výnosy?

Investiční fond nemá přesně stanovený výnos. Záleží na tom, jak se bude portfoliu v daném roce dařit. Faktory jako krize, malý příliv turistů či snížený zájem o pronájem nemovitostí tak může srazit čísla do červených barev. Pokud se ale daří, bývá výnos u běžných fondů v rozmezí tří až pěti procent. U kvalifikovaných fondů se pak můžete dostat až na osm procent.

  • Jak založit investiční fond?

Založení investičního fondu je poměrně složité. Potřebujete kvalifikaci, vstupní kapitál, ale také musíte splnit zákonem dané požadavky. Mezi ně patří i povinnost vlastníka fondu vykoupit podílové listy zpět, pokud o to investor požádá. Minimálně 20 % kapitálu investičního fondu navíc musí být likvidní (musí jít snadno prodat – přeměnit na peníze). Omezení se týkají i financování pomocí úvěrů. Investiční fond si tak může půjčovat jen do 50 % hodnoty nemovitostí.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.