30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Rok 2021 bude plný různých rizik, ale i zajímavých příležitostí, říká Michael Kopta z přední brokerské společnosti XTB


V souvislosti s koronavirovou krizí se často skloňuje pojem „new normal“, tedy nová realita, která přináší nový model fungování. Pro běžného investora není vůbec lehké zorientovat se v obrovském množství informací, které se na nás denně z trhů valí. Jak se připravit na nadcházející rok 2021? Jak pracovat s riziky nebo naopak se zajímavými investičními příležitostmi? Odpovědi na to vám poskytne plánovaná online investiční konference pořádaná předním českým brokerským domem XTB. Konat se bude 28. listopadu a po bezplatném přihlášení se na ni můžete připojit zdarma odkudkoli ze svého počítače.

Nová doba definovaná globální pandemií proměnila i pořádání tradičně prezenčních konferencí a seminářů. Ve snaze omezit sociální kontakty na minimum se podobné oborové a vzdělávací akce přesouvají do online prostředí. Nejinak tomu bude u plánované investiční konference zaštítěné předním brokerem XTB, která se zaměří na to, jak by se měl investor a trader připravit na rok 2021.

„Když se velmi rychle ohlédneme za tím, jak se trhy vyvíjely v posledních několika měsících, nabízí se otázka, zdali je moudré zůstávat mimo trh a nechat si podobné investiční příležitosti ujít. Nadcházející rok 2021 totiž bude neméně zajímavý a očekáváme, že o investiční příležitosti nebude nouze. Správný investor by se však měl chovat zodpovědně a vždy hledět nejen na atraktivitu (potenciální zhodnocení) své investice, ale také na podstupovaná rizika. V dnešní velmi turbulentní a těžko predikovatelné době to platí dvojnásob. Online investiční konference XTB si klade za cíl pomoci běžnému investorovi zorientovat se v ohromném množství informací a zároveň ho inspirovat tím, jak ke svým investicím přistupují profesionální portfolio manažeři či zkušení individuální investoři. Konference se uskuteční 28. listopadu od 10 do zhruba 17 hodin a proběhne kompletně online. Jelikož si XTB dlouhodobě zakládá na kvalitní bezplatné edukaci, konference je zcela zdarma a zúčastnit se jí může kdokoliv – stačí vyplnit jedndouchý formulář na webu,“ říká Michael Kopta z XTB. Přihlašovací formulář na konferenci najdete tady. Každý, kdo se zúčastní online vysílání, bude moci následně získat záznam z vybraných přednášek.

Program online investiční konference

První přednáška „Investování pro každého – jak snadno začít“ od Milana Charváta, spoluzakladatele investičního webu Warengo.com, se zaměří na úplné začátky, jak by měl nováček začít uvažovat. Druhou přednáškou bude pokračovat Jindřich Pokora, provozovatel webu a youtubového kanálu Rozumnyinvestor.cz s tématem „Klíčové aspekty buffetovského investování“. Zaměří se v ní na analýzu dlouhodobě ověřených faktorů úspěchu světoznámého investora Warrena Buffetta. Další přednášku připraví Aleš Prandstetter, bývalý analytik ČSOB Asset Management a nyní investiční stratég poradenské společnosti eFrank.cz. Ve svém bloku „Dlouhodobá sázka na ty nejlepší sektory“ představí, které sektory by podle něj měly být nadprůměrné nejen v příštím roce a kterým sektorům by se investor měl naopak raději vyhnout.

Odpolední část otevře soukromý investor a zakladatel webu papucovyinvestor.sk Norbert Nepela s přednáškou „Tipy a rady pro správu dividendového portfolia“. Mikuláš Splítek, který řídí v Erste Asset Management fond Stock Small Caps, bude prezentovat na téma „Psychologie investora aneb čtyři těžkosti pro rok 2021“. Mikuláš přiblíží, proč náš mozek jinak vnímá ztrátu a jinak zisk, proč se často nechováme ekonomicky a jak tyto skutečnosti obrátit pro svůj zisk. Následovat bude přednáška dalšího významného portfolio manažera, Daniela Gladiše z Vltava fund. Téma „Výběr akcií v prostředí masivního tisknutí peněz“ se bude věnovat aktuální situaci, ve které centrální banky značné ovlivňují nejen akciové trhy. Soukromý investor a trader Zdeněk Zaňka představí téma „Moji TOP dividendoví aristokraté“. Vysvětlí, co se skrývá pod tímto pojmem a nastíní, které akciové tituly se mohou považovat za dividendové aristokraty.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.