30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Využijte možnosti ocenění mincí zdarma

Máte doma velkou sbírku mincí nebo jen pár starých československých a rakouských peněz? Ať tak či tak, využijte možnosti zdarma zjistit, jakou mají hodnotu! Na začátku dubna do Prahy opět přijedou dva rakouští odborníci na numismatiku a budou připraveni k vašim službám.

Pražská mincovna se rozhodla dát široké veřejnosti možnost nechat si ocenit mince zdarma. První zájemci o ocenění mincí měli možnost přijít již první pátek v březnu a další šance bude první pátek v dubnu, konkrétně 3. dubna. Zapište si toto datum do kalendáře a od 10:00 do 15:00 se stavte v pražském Obecním domě.

Nezávazné ocenění od odborníků z Rakouska

V pátek 3.4. budou v Praze Ladislav Křeček a Alexander Schwab-Trau z vídeňského numismatického domu Schoeller Muenzehandel. Můžete se za nimi přijít poradit do prodejny Pražské mincovny v Obecním domě vedle Prašné brány. Oba dva mluví česky, rádi vám vysvětlí, jaké mince doma máte a jaká je jejich cena.

Nikdo vás nebude nutit mince prodávat, ocenění je zcela nezávazné. Přesto je právě teď vhodná doba popřemýšlet o prodeji. Cena zlata je totiž nejvyšší za posledních 7 let.

Cena zlata je aktuálně vysoko

Hodnota zlata od začátku roku 2020 dramaticky vzrostla, mnoho investorů prodává své zlaté slitky a mince. Pokud se k tomuto kroku také odhodláte, nejdříve si na internetu prostudujte aktuální cenový vývoj. Hodnota sice vzrostla, ale kolísá, některé dny je nižší než jiné. Může za to více faktorů, jedním z nich je například kurz koruny. Slovensko a další země, jež platí eurem, nic takového řešit nemusí, jezdit prodávat zlato do zahraničí je však zbytečné. Stačí se informovat, grafů vývoje ceny zlata najdete na internetu dost.

Vaše mince však nemusí být zlaté, aby měly vysokou hodnotu. Některé staré československé či rakouské mince mají větší cenu než ty současné zlaté vydávané ve vysokém nákladu. Přijďte se o tom osobně přesvědčit 3. dubna do prodejny Pražské mincovny.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.