30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Banky

Spolehlivý odhad ceny nemovitosti vám zajistí spokojenost při jejím prodeji

Odhad nemovitostí si necháváme dělat z mnoha důvodů. U někoho probíhá dědické řízení, které zahrnuje nemovitost, u jiného došlo k rozvodu manželství, jiný chce dům koupit, prodat nebo třeba začít pronajímat byt. A ať už jde o odhad ceny bytu nebo jiný, jeho cena se značně liší právě podle toho, z jakého důvodu je prováděn.

Více cen u jedné nemovitosti

I když budete nemovitost prodávat či s ní nakládat jinak ve stejnou dobu, bude mít víc cen. Ta, která nás často zajímá nejvíc je kupní cena, za kterou je dům či jiná nemovitost reálně prodejná. Její výše je závislá na dohodě kupujícího a prodávajícího.

Další cenou je obvyklá či tržní cena. To znamená, že za obdobnou nemovitost v dané lokalitě je v této chvíli běžné žádat danou sumu. Je-li kupní cena nižší, dobře jste prodali. Je-li vyšší, prodali jste pod cenou.

Každý rok je Ministerstvem financí vydáván oceňovací předpis, který určuje cenu zjištěnou neboli administrativní. Jejím účelem je zajistit daňovou spravedlnost.

Poslední cenou je cena zadlužitelná používané pro odhad ceny nemovitosti za účelem sjednání si hypotéky. Často je nižší než cena kupní, což bývá problém pro ty, kteří nemají dost financí, aby plnou cenu doplatili.

Kdo vám vypracuje odhad nemovitosti

Ať už chcete odhad ceny domu, odhad ceny pozemku nebo jiný, může vám jej zpracovat soudní znalec, odhadce živnostník nebo bankovní odhadce. Jen soudní znalec vám může dát tzv. znalecký posudek. Bankovní odhadce je ten, kdo připravuje odhad nemovitosti pro banku kvůli hypotečnímu úvaru. Aby s ním banky spolupracovaly, musí mít v oboru ocenění nemovitostí praxi aspoň 3 roky.

Kvalitní realitka vám s odhadem ceny nemovitosti pomůže. Kupříkladu společnost Maxima Reality, s.r.o. zpracuje odhad ceny zdarma, nezávazně a pošleme na e-mail prodávajícího. Abyste jej získali, stačí vyplnit formulář odhad nemovitostní online na jejích webových stránkách. Jde o formulář krátký, vyplnění vám zabere jen přibližně 3 minuty.

Vyhněte se špatně provedenému odhadu nemovitosti nebo špatně zvolené ceně, díky níž byste přišli zbytečně o peníze. Pomoc si zajistíte během chvíle a budete moci spát klidně s vědomím, že jste pro váš odhad udělali maximum.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.