30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Akcie Boeingu jsou žádané po celém světě

Jestliže se alespoň trochu zajímáte o svět investování a akcií, je velmi pravděpodobné, že znáte akcie Boing. Boeing byl založení už v roce 1916 v Seattlu a stále se jí daří. Kupříkladu dvouproudový letoun typu 737, který byl uveden do provozu v roce 1967 je prodáván i v dnešní době. Je pravdou, že v roce 2018 a 2019 došlo ke dvěma pádům letounů 737 MAX, což mělo vliv na cenu akcie Boeing. Aktuálně jsou ale opět ve skvělé kondici a daří se jim.

Vývoj cen akcií Boeing

Každý, kdo má rád přehledné grafy, může na internetu najít Boeing akcie graf. Kupříkladu na grafu začínajícím v roce 2006 a končícím na konci roku 2020 můžeme vidět, že nejlépe na tom byly akcie Boeingu na začátku roku 2019. Poté došlo k druhé nehodě letounu 737 MAX, následoval zákaz létání tohoto typu, a to mělo vliv na cenu akcií. Propad ceny dospěl k hodnotě pohybující se kolem 350 dolarů.

Bohužel, následoval Koronavir, různé zákazy, omezení, uzavření hranic, obrovský útlum cestování, turismu, dokonce i pracovních cest, a tak se akcie pohybovaly jen na ceně menší než 100 dolarů. Od té doby už se ale akcie Boeingu skvěle vyšvihly, a ten, kdo nakupoval na konci koronavirové krize, mohl vydělat více než 100 % své původní investice.

Co ovlivňuje ceny akcií Boeingu?

Vícero faktorů může za to, jakým směrem se ubírá cena akcií. Vliv má kupříkladu úspěch nebo negativní ohlas letounu Boeingu, ale i konkurence, což je pro tuto společnost Airbus. V této oblasti jde o monopolní postavení dvou společností, a tak se zdar či nezdar jednoho projeví u úspěchu či neúspěchu druhé společnosti.

Cena může být ovlivněna i změnou způsobu cestování velkého množství lidí. Stále větší skupina obyvatelstva se zajímá o ekologii a upřednostňuje pro planetu zdravější způsob přepravy. Vliv bezesporu přichází i v případě nečekaných událostí, jako byla např. koronavirová pandemie a s ní spojená omezení v cestování, uzavření hranic.

Je na vás, zda se rozhodnete pro nákup akcií Boeing a stanete se akcionářem, anebo upřednostníte aktivní obchodování. V každém případě jde o akcie silné společnosti, která má více než staletou tradici a je stálicí, kterou jen tak něco neskolí.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.