30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Podnikání

Jak na podnikání bez peněz?

Ne nadarmo se říká, že se do hospody nemá lézt bez peněz. Lidové moudro však neplatí jen o putykách, stejně dobře ho můžeme aplikovat na podnikání. Bez odpovídajícího množství finančních prostředků je nastartování byznysu mnohem složitější – a často i zcela nemožné. Nicméně když se chce, všechno jde. A dokonce i podnikat bez peněz, byť jen v určitých oborech. Jaké jsou vaše možnosti – k do vám přeci jen půjčí, když se k vám banka obrátí zády?

Poděkujte internetu

Pokud ve vás dřímá podnikatelský duch, ale vaše peněženka tvrdí, že byste se měli držet při zemi a raději se soustředit na „jistý“ výdělek v zaměstnání, nenechte se odradit. Vaše startovní pozice sice nebude snadná, ale s trochou šikovnosti rozjedete zajímavý projekt téměř bez peněz. Počítejte však s tím, že vás začátky podnikání oberou o veškerý volný čas.

Mekkou moderních podnikatelů, kteří by rádi rozjeli „milionový“ byznys, je internet. Na síti se nabízí spousta možností, jak vydělat peníze s minimální finanční investicí. Především se můžete věnovat poskytování některé z žádaných služeb: copywritingu (psaní marketingových textů na zakázku), online marketingu nebo třeba grafice.

Výše uvedené služby sice nelze považovat za podnikání v pravém smyslu slova, ale můžete společně s partou stejně nadšených lidí založit digitální agenturu a pasovat se do pozice ředitele. Pokud se s ostatními domluvíte na remote workingu, vyhnete se jinak nutné investici do kanceláře.

Jednou z dalších možností je prodej výrobků, jako jsou šperky, dekorace apod. K tomu je zapotřebí pouze materiál. Jednoduchý internetový obchod stvoříte vlastními silami nebo si ho za symbolický poplatek pronajmete. Prodávat se dá ostatně také přes sociální sítě.

Máte větší ambice? Bez půjčky to nepůjde…

Pokud se nechcete držet při zemi a pozvolna rozjíždět podnikání bez větší finanční investice, pak vám skutečně nezbude nic jiného, než se poohlédnout po někom, kdo vaše aktivity zafinancuje. První zastávkou bude banka.

Podnikatel to neměl v bance nikdy příliš snadné. Zatímco pro zaměstnance s poměrně nízkým platem není vyřízení úvěru žádný problém, OSVČ či jednatel firmy si většinou bez daňového přiznání ani neškrtne. Především v začátcích podnikání je daný požadavek neřešitelný problém, který lze u některých institucí vyřešit špičkovým podnikatelským plánem.

Pravděpodobnost, že banka poskytne finanční injekci na základě podnikatelského plánu, není příliš velká. Ale nezoufejte – plamínek vaší naděje může rozdmýchat soukromý investor.

Podnikatelská půjčka od soukromé osoby je přirozeně dražší než bankovní produkty, ale pokud si věříte a přistoupíte na podmínky věřitele, získáte potřebnou částku na rozjetí či záchranu skomírajícího podnikání.

Kdo vám půjčí na IČO?

Půjčka na podnikání patří mezi základní pilíře nabídky společnosti Fin půjčka. Podařilo se jí vybudovat síť soukromých investorů, a zpřístupnit tím financování podnikatelům, kteří nemají šanci získat peníze jiným způsobem.

Podmínky pro získání půjčky na IČO jsou následující: doložení platných dokladů (živnostenského listu) a vlastní bydlení (může být financováno hypotékou). U částky do 200 tis. Kč není vyžadována zástava.

Co naopak podnikatel dokládat nemusí, je daňové přiznání. U Fin půjčky mají otevřené dveře i klienti se záznamem v registru dlužníků.

Na nebankovní půjčku od soukromého investora nemají nárok cizinci bez trvalého pobytu, lidé v exekuci a po nebo v insolvenci.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.