30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Spoření

Jak spořit jako student

Každý z nás jednou bude muset vylétnout z matčina hnízda a začít svůj vlastní život. To vše obnáší samostatnost, zázemí a hlavně stálý příjem peněz.

Ne hned se každému mladému člověku podaří sehnat práci. Proto dnes funguje velmi úspěšné studentské spoření. Většina studentů pracuje již při studiu nebo navštěvuje různé brigády a to vše proto, aby nemusel být v budoucnu překvapen finančním tlakem. Mnoho bank pro takovéto studenty nabízejí různé zvýhodněné služby. Založit si mohou spořící účet, stavební spoření, běžný účet nebo studentské konto.

Je důležité se důkladně informovat a vše si pečlivě promyslet, aby se student mohl vyhnout zbytečným bankovním poplatkům. Většinou své peníze studenti ukládají buď na stavební spoření nebo na spořící účty. V dnešní době má poměrně dost studentů běžný účet, na druhém místě jsou pak spořící účty. Z průzkumu Československé obchodní banky vyplynulo, že alespoň polovina studentů si dá měsíčně stranou kolem 500 korun a třetina až do jednoho tisíce korun. Většina peněz je tedy utracena, ale snaha o spoření v tomto věku tady určitě funguje.

Nejvíce navštěvované jsou brigády, které pro studenty nejsou tak časově náročné. Méně pak studenti pracují na částečný úvazek. Bavíme se li o spoření, nejvíce ze spořících nástrojů využívají studenti stavební spoření. Využívané je téměř třetinou z nich. Úspěšnost u studentů zaznamenává i spořící účet. Z dalších finančních produktů studenti téměř v polovině případů využívají velmi rádi studentské konto. Za ním se řadí klasický běžný účet. V dnešní době však skoro vůbec studenti nevyužívají termínované účty či vkladní knížku.

Nemá-li student vlastní finanční příjem, zajištěn je většinou kapesným od rodičů. Chtějí pro své potomky jen to nejlepší, a tak jim rádi i vedou spořící účty, které pak po studiu dostanou. Mimoto jim také nejčastěji hradí ubytování, stravování a také dopravu. Musíme však podotknout, že takovéto závislé děti mívají často v dospělosti problémy s osamostatněním.

Tip: Vždy si můžete usnadnit život. Mezi studenty je například velmi oblíbená možnost vypracování diplomové práce na zakázku, případně vypracování bakalářské práce. Můžete tak ušetřit váš čas, který budete věnovat vydělávání peněz.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.