30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Život finančního poradce (díl 1. začátečníci)

Finanční poradci mohou žít život, jako každý jiný člověk …ale také nemusí. Zejména ti statnější ve své branži se zcela vymaňují životu běžných lidí a chováním a stylem žití se řadí spíše do světa amerických businessmanů. Jejich práce sice není fyzicky náročná …a mnohdy ani psychicky …za výsledek své práce však nesou velkou zodpovědnost …a to je mnohdy mnohem stresující, než v kterékoli jiná práce.

Začátek

Drtivá většina začínajících finančních poradců to nemá lehké …zejména ti, ke kterým se rodina i známí otočili zády. Valná většina prvních úspěchů totiž přichází právě u rodiny, kde získají začátečníci motivaci, že i za „málo“ práce se dají vydělat slušné peníze. Jakmile ovšem rodina nepředá tuto (snad dobrou) zkušenost dále svým příbuzným a známým, ocitá se začínající finanční poradce na vratké půdě …musí si začít shánět klienty sám. A to na tzv. studeném trhu.

Studený a teplý trh

Finanční poradci a finanční zprostředkovatelé, se pohybují na tzv. studeném trhu a teplém trhu. Někteří se mohou nechápavě pousmát …ovšem tato pojmenování jsou zcela logická. Teplý trh představuje především kruh nejbližších …rodina, příbuzní, přátelé, známí …tedy oblasti lidí, u kterých máte větší šanci na úspěch …zatímco studený trh představuje oblast zcela neznámých lidí, u kterých je úspěch mnohdy téměř nemožný. Lidé ze studeného trhu Vás obvykle obývají hned, jakmile řeknete, kvůli čemu vlastně voláte.

Učit se, učit se, učit se …

Stejně jako v každé práci, i finanční poradci musí procházet školením …a to nejenom tím základním …postupně se totiž musí neustále vzdělávat – zejména proto, aby mohli svým klientům podávat stále aktuální informace. Začátečníci v této branži se samozřejmě musí naučit mnoho věcí, které jsou pro většinu neznámé. Chce to ovšem zlepšovat nejenom své znalosti finančního trhu …ale i své vystupování, vyjadřování se, výrazy v tváři apod. Mj. se musí naučit zvládat námitky klientů, které budou dělat potíže především v prvních potenciálních úspěších.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.