30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Trh půjček

Na úvod není na škodu si prvně vysvětlit, co je vlastně trh. Trh je místo, kde se střetává nabídka s poptávkou a mění se zde statky a služby za peníze. Nabídku na trhu tvoří společnosti, které nabízejí svoje produkty a poptávku tvoří domácnosti, které se po produktech poptávají. Na trhu vzniká elasticita (=pružnost) poptávky. Poptávka domácností totiž vždy závisí na ceně.

Trh půjček

Trh půjček je tedy trh, kde se střetávají domácnosti, které se snaží vybrat pro sebe nejvhodnější půjčku se společnostmi, které jsou například banky, nebo jiné nebankovní subjekty, popřípadě i soukromé osoby. Vybrat správnou půjčku není nikdy jednoduché. Záleží na hodně faktorech a velice důležité pročíst vše, co se vám nabízí a popřípadě si nechat poradit od někoho, kdo má již zkušenosti. Každá banka nebo i nebankovní společnost se vytahuje totiž tím, že právě oni mají tu nejlevnější a nejvýhodnější půjčku pro každého.

Jak se půjčky liší?

Půjčky se liší, jak již bylo zmíněno, podle toho, od koho jsou. Tedy buď půjčky bankovní, nebankovní nebo půjčky od soukromých investorů. Další způsoby, jak rozdělit půjčky jsou například podle regionu nebo často také podle toho, na co chcete peníze použít – to znamená, zda je půjčka účelová nebo neúčelová.

Půjčky se podle kategorií dají také ještě lišit na mnoho dalších, mezi které patří například – půjčky ihned, půjčky do 24 hodin, půjčky pro nezaměstnané, půjčky bez poplatku, půjčky bez nahlížení do registru a spousta dalších.

Půjčky od soukromých osob

Tyto půjčky se vyznačují tím, že jsou vyšší než Kč 500.000,–. Tato půjčka je od soukromého investora, který půjčí převážně zaměstnanci, důchodci a matkám na mateřských dovolených a OSVČ*. Každá půjčka má své výhody a nevýhody, které jste povinni si zjistit, protože to se rozhodně od věřitele nedozvíte.

Pokud si chcete půjčit od soukromých osob, většinou stačí pouze zapnout počítat, napsat do vyhledávače, co požaduje a vyběhne na vás několik odkazů na soukromé půjčky. Nečekejte však, že budete mít vždy stejné podmínky u všech soukromých investorů.

Kde je nejvhodnější si půjčit?

Pokud nemáte vůbec žádné peníze a rychle nějaké potřebujete, pak ve většině případů sáhnete po nebankovních půjčkách, protože vám na první pohled přijdou výhodnější. Pokud ovšem chcete mít půjčku, která bude zajištěná, pak si raději dojděte do banky a půjčte si tam. Bude vás to sice stát více, ale budete mít jistotu, že pak někdo nepřijde a nebude po vás chtít nějaké peníze navíc.

*osoba samostatně výdělečně činná

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.